Vialmvägen 77

Villa uppförd 2016 med kvalitet & känsla i fantastisk öländsk miljö på Vialms udde!

Arkitektritat och påkostat boende uppfört 2016 med genomgående hög kvalitet! Huset har ett fritt och vackert läge på Vialms udde med utsikt över hav och natur. En stor altan finns i ostört västerläge med vy över öppna vidder. Smakfullt inrett med ljus interiör. Fullt utrustat gårdshus och garage.

Allmän information

Fantastiskt boende i vacker miljö på Vialms udde på Ölands genuina och lugna östra sida. Omgivningarna kring den fritt belägna fastigheten präglas av öppna öländska vidder där betade strandängar möter Östersjöns böljande havslinje med fina orörda havsvikar och pittoreska sjöbodar. Området har en gles bebyggelse av till största delen fritidshusfastigheter med avskilda lägen.

Det smakfullt utformade huset är arkitektritat med materialval och detaljer av hög kvalitet som smälter väl in i den unika närmiljön. Liggande breda limträbalkar fina fönsterpartier med spröjs, dubbelfalsat plåttak. Modernt men ändå tidlöst. Framsidans altan sträcker sig utmed den västra fasaden samt södergaveln och har en solig, skön utsikt över strandängarna omkring och över öppna fält i väster. Här finns vindskyddad plats för flera sittgrupper och solstolar. Även på baksidan finns en mindre altan i öster med skön morgonsol. Huset är rymligt och tänkt att fungera som permanentboende med hög standard och bekvämlighet även för vinterboende. Det trevliga gårdshuset kan fungera som generationsboende eller gäststuga och lämpar sig även mycket bra för uthyrning. Även detta hus är fullt utrustat med kök och badrum och gäster kan sköta sig helt självständigt utan att störa.

Huset är ritat med känsla för funktion och trivsel. Allt är genomtänkt och utfört med högsta kvalitet. Planlösningen är trevligt utformad med allrum & integrerat kök med köksö i ena delen och sovrummen samlade i den andra. Därutöver finns ett mysigt loft över hela sovrumsdelen som nås från det mindre allrummet genom en spiraltrappa. Här finns en fransk balkong med havsutsikt. Husets hjärta är naturligtvis det fantastiska allrummet! Taket är öppet upp i nock och fönstren går från golv till tak i tre väderstreck. Ljuset flödar in från alla håll och glasdörrarna mot trädäcket gör sommarliv & grillkvällar på däcket enkelt & bekvämt. Köksdelen är inredd med säker stil. Lantlig känsla med många skåp och köksö. En braskamin ger extra värme och trivsel i rummet.

Samtliga sovrum på entréplanet har utgång till altanerna genom glasade balkongdörrar. Huset rymmer tre sovrum, ett större och två något mindre, alla med en fin sommaratmosfär. Tillsammans med det generösa loftet finns plats för många övernattande gäster. Huset är välförsett med förrådsutrymmen, här t ex finns en stor walk-in-closet intill det största sovrummet. Badrummet är stort och helkaklat med två handfat och wc. Det finns även en gästtoalett. En separat tvättstuga finns intill den rymliga entréhallen. Huset värms med behaglig golvvärme med individuell styrning i alla rum som fås från en stor nästan ljudlös vatten-/luftvärmepump från CTC. All komfort finns för ett mycket bekvämt och bekymmersfritt boende.

Det fina och gedigna gårdshuset med garagedel är avskilt men ändå nära. Här kan man bo utan att tränga sig på. Huset är inrett med samma kvalitet som huvudbyggnaden. Electrolux luftvärmepump ser till att leverera när så behövs. Det finns golvvärme i hall och badrum. Furugolven, som parkett på bottenvåningen och som plank på loftet är vitoljade vilket skapar trivsel och sommarkänsla liksom den vitlaserade träpanel i taket.

Planlösningen i gästdelen fördelas över ett luftigt och generöst rum med köksavdelning entréhall, badrum samt sovloft. Loftet är stort och här kan en hel familj få plats. Från gårdshusets altan på framsidan flödar ljuset in hela dagen och det gör att huset hålls varmt större delen av året. Garagedelen är rymlig med fjärrstyrd garagedörr. Utvändigt har huset LED-spots som styrs av skymningsrelä.

Denna fastighet bör upplevas på plats! Den ljuvliga platsen och ostördheten i den stilla naturen är svårslagen. Det något upphöjda läget jämfört med kringliggande fastigheter ger vyer över det kringliggande landskapet. Husets fina ljus & trivsamma atmosfär och det härliga trädäcket borgar för underbara vistelser såväl sommartid med lata soldagar som vårdagar med mäktiga fågelsträck och skir grönska. Från fastigheten har man båtplats på gångavstånd. Här kan man ta sig ett dopp även om det inte är en badplats. Finare bad hittar man i närbelägna Mellösa eller i Kårehamn, alternativt på cykelavstånd på västra sidan vid Djupvik, Äleklinta eller Sandvik. Området är mycket cykelvänligt!

 • Huset har en boyta om ca 128 kvm + 20 kvm loft
  
 • Gästlägenheten är ca 26 kvm i entréplanet samt ca 40 kvm i golvyta på loftet

 • Garaget är ca 35 kvm

 • Avloppet med minireninggsverk är en samfällighet mellan sex fastigheter

 • Vattnet är från vattentäkten Östra Greda 6:1 försörjer ett 20-tal fastigheter i området

Se separat pdf-fil under "Dokument & länkar" för detaljerad information om husets alla exklusiva materialval och tekniska lösningar!

Vägbeskrivning: från Ölandsbron: Kör norrut på väg 136 upp till trafikljusen vid OK/Q8 i Borgholm. Fortsätt härifrån norrut på väg 136 ytterligare ca 22 km och tag höger mot Föra mm. Kör ca 1,3 km och tag vänster mot Östra Greda mm. Kör ca 1,5 km och tag höger in på Vialmvägen. Fortsätt denna ca 2,2 km så ligger fastigheten in till vänster.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM ÖSTRA GREDA 6:16
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Vialmvägen 77
  Postnummer
  387 91
  Postort
  Borgholm
  Distrikt
  Föra
  Område
  Vialms udde
  Boarea
  128 m2
  Tomtareal/mark
  1987 m2
  Total areal
  1987 m2
  Tomtbeskrivning
  Fastigheten har ett fritt och vackert läge utöver det vanliga! Kustlandskapets öppna karaktär och närheten till havet ger ett svårslaget ljus och ett totalt lugn. Här följer man naturens skiftningar och årstidernas växlingar. Djurlivet och floran är karaktäristisk för östa Öland. Fågellivet, i synnerhet under vår och höst, är unikt. Havsörn kan ses i princip dagligen och enorma sträck med flyttfåglar sträcker över huset i flyttider, en mäktig naturupplevelse. Näktergalens karaktäristiska sång, koltrast och lärkor är emellanåt det enda ljud som bryter stillheten. Huset är beläget intill ett fågelskyddsområde där framförallt Saltön eller Sandön är mycket speciell. Den får inte beträdas innan 1/7 men därefter har man här en egen sandstrand. Det går att vada hit ut från udden på Vialmen eller från Östra Greda. Blomsterprakten i närområdet är enorm. Orkidéer och backsippor växer i mängd ända in på tomten. Gullvivor likaså under försommaren. Tomten är helt ostörd och här får man vara för sig själv. Ingen kan bygga på granntomten vilket gör att det inte finns någon insyn eller grannar precis inpå. Röda solnedgångar över det öppna ängarna avnjutes mest varje kväll från altanen rakt i väster. Trädgården har en fin naturtomtskaraktär och här finns två äppelträd, ett körsbärsträd, krusbär, vinbär & blåbär. En lavendelhäck är planterad intill altanen och hortensia pryder stenpartiet. Under våren blommar mängder av lökväxter och mot grannen i norr har man uppfört en aroniahäck som avskärmning.
 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 2 975 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  2016
  Grund
  Gjuten platta
  Tak
  Bandtäckt plåt
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Isolerglasfönster
  Stomme
  Trä
  Vatten
  Enskilt vatten året om
  Avlopp
  Enskilt avlopp
  Uppvärmning
  Golvvärme finns i hela huset och funktionell uppvärmning med luft/vattenvärmepump från CTC.
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad: 17 000:-/år Försäkring: 2 700:-/år Samfällighet: 1 606:-/år V/A: 1 500:-/år Renhållning 1 179:-/år

  Totalt: 23 985:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2020
  Taxeringsvärde byggnad
  1 704 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 944 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Östra Greda Ga:2 - AVLOPPSANLÄGGNING

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Östra Greda Ga:1 - VÄG

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Brunn mm - Se beskrivning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att ta vatten ur brunnen q samt rätt att anlägga, underhålla och förnya vattenledningen v. - Vattentäkt med ledning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att använda område x för utfart - Väg

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att anlägga, behålla och underhålla avloppsledningen a. - Avlopp

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Brunn mm

 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Visningar

 • Fredag 10 aprRing eller maila för bokning!

Fakta

Adress
Vialmvägen 77, Vialms udde
Boarea
128 m2
Tomtareal
1987 m2
Pris
4 575 000 kr (Utgångspris)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Påkostad fastighet i fantastisk miljö på Vialms Udde!

Huvudbyggnad och gårdshus med full komfort

Ljuvligt naturläge mitt i östra Ölands kustlandskap!

Perfekt generationsfastighet

Stilla naturläge kringgärdat av öppna vidder

Soldränkt altan i perfekt västerläge

Lättskött naturtomt

Generöst soldäck

24 LED som lyser upp fasaden

Ljuvlig öländsk vegetation

Havet alldeles runt knuten

Fullt utrustat gårdshus med garagedel

Genomgående smakfull exteriör

Vacker trädgård

Ogenerat soldäck

Sol och stillhet hela dagen

Gott om plats för middagar i solen

Vacker ljusgrå däcktrall

Mindre däck med morgonsol

Detaljbild

Ölands största sandö som man kan vada över till från vialmen

Mycket vackert närområde

Öland när det är som allra bäst

Vildapel, oxel och stenmurar kantar småvägarna

Fantastisk atmosfär invändigt!

Superfin storstuga med kök

Snyggt och tidlöst

Härligt ljusinflöde!

Smakfullt kök

Fönster från golv till tak

Gott om skåp och arbetsbänkar

Braskamin ger full komfort även vintertid

Rymlig entré med dubbeldörrar

Fräsch gästtoalett

Toppfräscht badrum

Härligt somriga sovrum med glasdörrar till altanen

Här kan man sova med öppen dörr!

Tre sovrum i huvudbyggnaden

Spiraltrappa till sovloft

Full komfort

Mysigt på loftet

Gästutrymmet i gårdshuset

Köksdel i gästhuset

Wc med dusch

Detaljbild

Generöst sovloft

Plats för flera bäddar

Närområde

Vialm och Östra Greda ligger c:a 4 km öster om byn Föra på norra Ölands fina & genuina östra kust. Området är mycket vackert och utgörs i huvudsak av naturbetesmarker med inslag av åkermark utmed den flikiga kustremsan. Här finns fina havsvikar och uddar där i huvudsak öppna havsstrandängar breder ut sig med en rik flora. I området finns ett rikt fågelliv, särskilt under höst och vår. Området är ett mecka för den naturintresserade! Öland är här som smalast och även västra kusten nås på cykelavstånd. Vill man leva turistliv finns Djupvik och Sandvik inom bekvämt räckhåll. Här finns livsmedelsbutik, fina badplatser, restauranger och folkliv.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!