Stenhuggarvägen 12

Öländsk drömfastighet med eftertraktat havsläge i kustidyllen Sandvik!

Helt unikt tillfälle i hjärtat av attraktiva Sandvik! En öländsk dröm med vackra byggnader i skärgårdsstil, inrett strandhus i sten intill stranden samt unikt orangeri. Allt renoverat med kvalitet och fulländad smak in i minsta detalj. Ljuvligt lummig & privat trädgård med fin medelhavskänsla!

Allmän information

Mycket sällsynt tillfälle att förvärva ett fritidsboende helt utöver det vanliga med ett oerhört eftertraktat läge mitt i kustpärlan Sandvik! Försäljningen omfattar två fastigheter precis intill den vackra stenstranden norr om småbåtshamnen. Fastigheterna kringgärdas av plank och trots det centrala läget är man helt i sin egen värld när man kliver innanför grindarna. En mycket privat sommaridyll av sällan skådat slag! Här har nuvarande ägare skapat ett sommarparadis med fin fingertoppskänsla för de vackra byggnadernas historia och karaktär samt den vackra platsen. Här har ingenting har lämnats åt slumpen och stället är en dröm för den inredningsintresserade! På bostadsfastigheten finns en ljuvligt charmig huvudbyggnad från förra sekelskiftet, ett vackert gårdshus inrett för gäster och ett nyuppfört orangeri så smakfullt att det slår det mesta i sitt slag. Därutöver finns det flera jättefina småhus och byggnaderna bildar en mycket fin enhet kring den fantastiska innergården med underbar medelhavskaraktär. Här stortrivs frodig lavendel, gammaldags klätterrosor, blåeld & perenner i mängder samt överdådig murgröna och lummiga syrenbuskage . En skyddad oas att njuta av helt ogenerat och avskilt från folklivet kring hamnen. Alla byggnaderna håller absolut högsta klass och har renoverats och förädlats in i detaljnivå till ett boende som lätt skulle platsa i valfritt inredningsmagasin. Kanske är detta helt enkelt Ölands vackraste sommarställe i sin genre! Den svagt kuperade trädgården ger dessutom en svårlagen utsikt över hamnen, stranden och Kalmarsunds glittrande vatten med Blå Jungfrun i blickfånget. Den nedre delen precis intill stenstranden är en egen fastighet bebyggd med det mycket vackra strandhuset uppfört i öländsk kalksten. Detta är ganska unikt då de flesta sådana här byggnader är uppförda på arrenderad mark. Huset är stilrent & enkelt inrett med ett sovloft och ett öppet rum med fantastisk atmosfär att använda som festlokal eller för stora middagar när vädret inte tillåter utemiddagar på den helt magiska uteplatsen intill. Med tjocka stenväggar, djupa fönsternischer, blyinfattade fönster mm skapas en helt unik känsla i detta rustika hus och sovloftet med vy över Blå Jungfrun och stranden precis intill blir det mysigaste ställe man kan tänka sig att inhysa sina gäster på!

Den mycket vackra huvudbyggnaden har en helt charmerande interiör! Atmosfären är ljus & somrig med vitmålade brädgolv, pärlspont, rustika spegeldörrar mm. Ljuset flödar in genom vackert spröjsade fönster och de vackra vyerna över hamnen, himmel & hav är helt enkelt hänförande! Husets boyta är mycket välplanerad och fördelar sig över 1,5 plan + en delvis inredd källare i suterräng. På entréplanet finns fina sociala ytor i form av ett helt ljuvligt allrum i öppen planlösning med köket. Ett fantastiskt rum för umgänge med generösa fönster mot havet och med vy över den idylliska innergården. På detta plan finns även ett mindre sovrum med platsbyggd våningssäng samt ett wc intill entrén. På det övre planet finns ytterligare två sovrum samt ett underbart mindre allrum med utgång till balkongen som har en spektakulär utsikt över hela hamninloppet och panoramavy över sundet. Via en trappa från entréplanet nås den fina nedre hallen med utgång till innergården. Här finns ett mycket smakfullt badrum med dusch och en liten fin bastu. Huset är trots sin något begränsade storlek mycket välfungerande för en stor familj tack vare de finurliga lösningarna med bla platsbyggda sängar och här finns i dagsläget sovplatser för minst sex personer.

Gästhuset är supermysigt och renoverat i samma säkra stil som övriga byggnader. Lantligt & rustikt med synliga takbjälkar, målade plankgolv & vackra dörrar mm. Här finns ett allrum med tak öppet upp i nock, ett generöst sovloft, ett mindre sovrum med plats för våningssäng samt ett kök. Här får en hel familj gott om plats.

Intill huvudbyggnaden finns också en mindre stuga att hysa in gäster i. Jättefin atmosfär även i detta lilla hus med vitmålade väggar och vackert kalkstensgolv. Plats för dubbelsäng finns och tillsammans med sovloftet i sjöboden så kan fastigheten lätt hysa minst 14 övernattande gäster! Det fungerar med andra ord utmärkt som ett generationsställe eller kanske för uthyrning för att delfinansiera sitt eget fritidsboende.

Den lummigt grönskande trädgården har många fina uteplatser och här kan man välja fikaställe efter väder och vind, sol och skugga. Trots den omedelbara närheten till havet så är läget ändå skyddat tack vara byggnadernas placering, planket och kuperingen av tomten och den här fastigheten kan man njuta av året runt. En kall vinterdag när solen sänker sig över sundet kan nog vara lika magisk som en högsommardag som avslutas i orangeriet när kvällen blir svalare. Med Sandviks idylliska hjärta precis runt husknuten och den ljuvligt vackra badviken intill finns här alla förutsättningar för helt fantastiska semestrar med fokus på fritid och sol & bad. Välkommen till en av Sandviks absolut finaste pärlor!

Huvudbyggnaden utgörs av entréplan om ca 50 kvm, övre plan ca 35 kvm & souterrängdel ca 24 kvm

Gästhuset har ett entréplan om ca 28 kvm samt sovloft om ca 14 kvm

Strandhuset är ca 32 kvm i entréplan samt sovloft om ca 17 kvm

"Bröllopssviten" är ca 11 kvm

Orangeriet är ca 28 kvm

Förrådsbyggnad om ca 10 kvm

(observera att ovanstående ytor är golvytor och att en del av ytorrna räknas som biarea mättekniskt)

Byggåren på husen är okända vilket inte är ovanligt på Öland

Sammanfattning av investerade förbättringar på fastigheten:

 • 1993-2017 genomgång och utbyte av alla elledningar i samtliga husen samt utbyte av elcentraler med jordfelsbrytare.

 • 1995 utbyggnad av kupa med terass på vita huset.

 • 1995 Ombyggnad av röda huset till bostad med loftvåning och kök.

 • 1999 inköp av fastigheten 1:57 med strandhuset.

 • 2003 nytt kök i vita huset, flyttar upp vedspisen från källaren och installerar i köket.

 • 2006 nya fönsterbågar i vita huset. Nytt innertak med isolering i allrummet på övervåningen i vita huset. Installation av luftvärmepump i vita huset.

 • 2009 marmorskivor som diskbänkar i köket. Ny varmvattenberedare i vita huset.

 • 2010 Gästtoalett installeras på entréplan. Nytt yttertak med nya plåtarbeten och ny skorsten på vita huset.

 • 2011 renoverar källar/souterrängvåningen med nytt badrum med bastu.

 • 2013 renoverar strandhuset och bygger ett vägg/takisolerat rum på övervåningen samt drar in el.

 • 2017 installerar utedusch med varmt och kallt vatten utanför röda huset.

 • 2019 nytt kök i röda huset. Orangeriet med stenläggning byggs och el dras in.

 • 2020 uthus byggs om till ”bröllopssvit”, vinterisolerat i vägg och tak samt nyindragen el.

Försäljningen utgörs av 2 st fastighetsenheter: Persnäs-Sandvik 1:45 & Persnäs-Sandvik 1:57 (Strandhuset)

Taxeringsenhet: 220 - Småhusenhet, bebyggd Id för tax.enhet: 462392-5 Markvärde: 1 252 tkr Taxering genomförd: 2018 Byggnadsvärde: 752 tkr Summa taxvärde: 2 004 tkr Areal: 808 kvm

Taxeringsenhet: 414 - Industrienhet byggnadsvärde under 50 000 kr Id för tax.enhet: 456362-5 Markvärde: 15 tkr Taxering genomförd: 2019 Byggnadsvärde: - tkr Summa taxvärde: 15 tkr Areal: 527 kvm

 • Huset har haft underhållsvärme på vinterhalvåret

För mer information om denna försäljning och visningar kontakta fastighetsmäklare Mathias Holm på 070-885 71 00.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM PERSNÄS-SANDVIK 1:45 & 1:57
  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Stenhuggarvägen 12
  Postnummer
  387 70
  Postort
  Löttorp
  Distrikt
  Persnäs
  Område
  Sandvik
  Tomtareal/mark
  1335 m2
  Total areal
  1335 m2
 • Byggnad
  Grund
  Källare
  Tak
  Taktegel
  Fasad
  Träfasad
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump, direktverkande el & eldstad
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad: Ca.13 000:-/år Försäkring: 3 900:-/år Vägavgift: 1 100:-/år V/A: 6 990:-/år Renhållning 1 180:-/år Samfällighet: 100:-/år

  Totalt: 26 270:-/år

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Persnäs-Sandvik Ga:1 Vägar, grönområde, vägbelysning

  Planer och bestämmelser

  Samhället Sandvik, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19610508)

 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05.

Fakta

Adress
Stenhuggarvägen 12, Sandvik
Tomtareal
1335 m2
Pris
8 975 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Sommarparadis i hjärtat av attraktiva Sandvik!

Fantastiskt läge precis intill stenstranden norr om hamnen!

Ljuvligt havsläge!

Vacker huvudbyggnad med skärgårdskaraktär

Helt ljuvlig innergård!

Nyuppfört orangeri

Balkong med spektakulär utsikt!

Sommaridyll av sällan skådat slag!

Skyddad innergård trots närheten till stranden

Strandhuset intill stranden ingår i försäljningen

En sittplats vid stranden!

Ljuvligt vackert!

Vy över strandhuset

Kalksten, himmel & hav

Vy över fastigheten

Alla byggnader håller hög klass

En oas utan insyn

Ölands vackraste uteplats?

Oerhört smakfullt

Fantastiks atmosfär i orangeriet

Rustikt!

Havet ständigt närvarande

Skyddat växtklimat

Utsikt från sovloftet i strandhuset!

För sommarens utefika!

Öländsk kalksten!

Vackert gårdshus för gäster

Vackra speglade pardörrar

Vy mot gamla svinhuset och orangeriet

Ljuvlig uteplats i stenruinen

Vackert!!

Svårslaget ställe för ett glas vin en vacker sommarkväll!

Gästhuset

Gästhuset & Strandhuset

Gästhuset och gårdshuset

"Bröllopssviten"

Murgrönan över muren intill!

Boulebana!

Vy över strandhuset & havet

Lavendel och klängrosor, kalkstenens bästa vänner!

Fantastisk uteplats vid strandhuset

Vackert med stranden precis intill

Skyddat växtklimat

Entrésidan med vackra pardörrar

Småbåtshamnen intill

Underbara Sandvik!

Fiskförsäljning

Bad och båtliv i hamnen

Exklusiv glass

Oerhört vacker badstrand

En av Ölands absolut mest eftertraktade orter

Fantastisk interiör!

Fin sommarkänsla!

Smakfullt & mycket hemtrevligt!

Allrum & kök i öppen planlösning

Vitmålad pärlspont

Sovrum med platsbyggda sängar

Vitmålade brädgolv och bevarad vedspis

Vackert kakel ovan spisen

Diskplats med vy över himmel & hav!

Entrén med vackra dörrar

Wc

Ljuvligt allrum på det övre planet

Svårslagen havsutsikt!

Fina sittplatser

Genomgående spröjsade fönster

Fin ljus atmosfär

Många fönster mot havsvyn

Vackra rustika dörrar bevarade

Supermysigt sovrum

Sovrum 2 med platsbyggnad sängar

Mysigt!

Rustik känsla på det nedre planet

Smakfullt duschrum med bastu

Bastun

Fräscht & stilrent

Det vackra gästhuset

Fin karaktär med synliga takbjälkar

Ljust & somrigt

Sovloft

Ett härligt rum för gästerna

Fin interiör

En hel familj får gott om plats

Charmigt kök

Gästerna kan självhushålla

Härlig utsikt!

Vackra spegelpardörrar

Det fantastiska strandhuset!

Ljuvligt rustik atmosfär!

Smakfulla detaljer

Precis intill stranden!

Ett fantastiskt sovloft!

Utsikten!

Lillstugan

Superfräscht sovrum!

Vackert & enkelt inrett

Närområde

Sandvik är en småort i Borgholms kommun mycket vackert belägen på Ölands västkust intill Kalmarsund. Byn är en av Ölands absolut attraktivaste platser för sommarboende. Intill den vackra hamnen och stenstranden finns en blandad bebyggelse med allt ifrån gamla fina trävillor från sekelskiftet till toppmoderna fritidshus uppe på Klinten. Sandvik har flera restauranger, bl a den mysiga Hamnkrogen med en bedårande utsikt över havet. Här finns också en åretrunt-öppen ICA-affär. Hamnen har historiskt använts för utskeppning av kalksten som bearbetats i trakten sedan slutet av 1800-talet. Trafiken med lastfartyg pågick ända fram till 1960-talet, numera går alla transporter på lastbil. Idag är Sandviks hamn en omtyckt gästhamn. Sandviks kvarn är den största holländska kvarnen på Öland och räknas också som norra Europas största väderkvarn. Väl synlig på långt avstånd har den blivit ett landmärke och symbol för Sandvik. Kvarnen är 7 våningar hög och vingarna mäter hela 24 meter.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!