Skriketorpsgatan 45

Sommarparadis med idyllisk inramning & privat läge!

Sommarparadis med många rätt i Sandby på norra Öland! Mycket idyllisk inramning med stor uppvuxen trädgård & mängder av fruktträd kringgärdat av öppna vyer. Privat läge med bekvämt avstånd till ljuvliga Sandbybadet. Gedigen huvudbyggnad samt mysig gäststuga, båda med fin sommaratmosfär!

Allmän information
 • Huvudbyggnaden är ca 103 kvm i boyta

 • Gästhuset är ca 36 kvm i boyta

 • Garaget är ca 36 kvm

Semesterparadis med allt man kan önska sig beläget i Sandby, mitt emellan Löttorp och fantastiskt fina Sandbybadet (en av Ölands finaste badstränder). Fastigheten är mycket välskött och har en fantastiskt fin inramning. Öppna vyer kringgärdar den stora lummiga trädgården om hela 2700 kvm. Endast ett fåtal grannar finns och dessa störs man inte av alls. Det centrala läget på norra ön är ypperligt för den aktiva familjen. Inom en radie av några kilometer finns mängder av superfina badplatser och andra trevliga utflyktsmål. Närheten till Löttorp ger bekvämlighet i form av matbutiker, service och restauranger på gångavstånd. Här behöver man knappt använda bilen! Stor och gedigen huvudbyggnad samt ett fullt utrustat gästhus ger dessutom jättefina generationsmöjligheter. Här får släkt och vänner gott om plats. Fastigheten lämpar sig också utmärkt för uthyrning som delfinansiering av sitt eget boende. Läget är optimalt för detta med närheten till precis allt som norra Öland har att erbjuda.

Huvudbyggnaden är rymlig och optimalt planerad med tre jättefina sovrum, en underbar storstuga med kök och allrum i ett samt ett fräscht badrum med dusch. Atmosfären i huset är verkligen jättefin och andas sommar på landet. Ljusa brädgolv, vita träpaneler, ljuvliga tapeter och solen som silas in genom spröjsade fönster. Ljust, hemtrevligt och supermysigt! En vacker kakelugn mitt i storstugan skänker karaktär åt detta fina utrymme som är ett jättetrevligt rum för socialt umgänge. Köksdelen är praktisk och funktionell med gott om skåp och arbetsytor. Husets boyta om dryga 100 kvadratmeter ger gott om plats för en stor familj och sommartid blir den fina verandan med plats för matmöblemang ett extra rum för middagar under heta dagar.

Gästhuset är fullt utrustat med kök och badrum med dusch. Helt perfekt när man är många. Gästerna kan rå sig själva och behöver inte störa. Med hjälp av våningssängar kan här enkelt rymmas en hel familj. Även detta hus är jättefint med en luftig och somrig atmosfär. En rund vacker kakelugn och en gedigen vedspis i köket ger det lilla extra i detta hus som verkligen är ett hus att trivas i.

Sammantaget är detta ett fint tillfälle för den stora familjen som vill ha en aktiv semester men ändå njuta av lugnet på landet. Här får man det bästa av allt. Gång/cykelavstånd till folklivet kring Sandbybadet och servicen i Löttorp (som är norra Ölands centralort). Här kan var och en göra det man vill och barnen cyklar enkelt in till Löttorp för att köpa glass, handla, bada etc. Vill man ut på äventyr så finns fina Byxelkrok, Byrums Sandvik, stora stranden i Böda etc en kort biltur bort. Välkommen till en riktig pärla på solsäkra norra Öland!

 • En hel del inventarier ingår i köpet, bl a samtliga sängar, soffgrupp, åkgräsklippare mm mm. Fastigheten lämnas i befintligt skick avseende flyttstädning

Lite tips om utflykter & annat i närområdet från säljaren: Den närmsta stranden (man kan faktiskt se havet på vintern) ligger rakt över Sandbyvägen – Sandbysjögatan: Det är en lång sandstrand. Skyltat Sandby camping vid avfarten. Lite osäker vad som finns gällande kiosk osv då det ändrats lite varje år där. Till Sandby badstrand cyklar vi eller tar bilen när vi är bekväma 😊. Det finns parkering precis vid stranden. Det finns för övrigt många bra cykelutflykter att göra. Bland annat så kan man cykla en bra cykelväg till Löttorp för att handla eller till Åkerbobadet i Löttorp som har en fin 25 meter utomhusbassäng. Cykelvägen går bredvid fotbollsplatsen, så man slipper cykla på den större vägen (136). Man kan även cykla in efter ICA som är den största mataffären i närheten. Vid ICA affären så går en cykel/gångled vidare förbi golfbanan Ölands GK, där man kan ta ett stopp och sedan så kan man följa vägarna ned mot vattnet (mot Kalmarsidan). Andra badplatser som vi åker till och kan rekommendera är Lyckesand som ligger strax norr om Böda strand på östra sidan. Dit är det ca 20 min med bil. Man kan gå längs stranden bort till Böda om man vill kolla in den väl utbyggda campingen där, men vi brukar aldrig bada där vid Böda då det är så väldigt mycket folk där. Om vinden blåser från väster så åker vi till Byerum strand som ligger mot Kalmarsidan. Det är också en fin strand även om det finns lite sten i början där på havsbotten när man ska ut. Söder om Byerum finns det fina raukar att titta på. Ytterligare söderut längs kusten är det klippstrand där man kan sola och bada ifrån om man vill det. Dessa badklippor finns längs med hela kusten söder ut mot Borgholm. Om det är varmt i vattnet så kan det vara kul att snorkla längs med dessa klippor som i steg försvinner ut i havet. Man kan även nå dessa klippor genom att köra/cykla genom Löttorp och rakt ut mot Kalmar sund. Där finns flera småvägar att utforska för att se vart man hamnar. Affärer i Löttorp: Det finns ICA i Löttorp och ett bageri samt en fantastiskt bra charkbutik vid namnet Rosas. Dom gör egen korv och i övrigt har dom väldigt bra kött mm. Systembolag finns öppet i Löttorp på somrarna (brukar vara lång kö så var ute i god tid om ni vill dit). Sedan finns det lite andra butiker också. Restauranger:Det finns ett par restauranger i Löttorp. Vi brukar gå någon gång varje sommar till ett ställe som heter Kalk och som ligger mitt i Löttorp. Dom serverar goda hamburgare. Ett annat ställe att rekommendera är Hamnpuben i Byxelkrok samt golfrestaurangen vid Ölands GK som har en duktig kock. I övrigt finns det ställen vid Sandvik och en restaurang i Djupvik som heter Elise som är populärt då man sitter ute och har Kalmarsund som utsikt och kan kolla på solnedgången om man är där vid den tiden. I Borgholm finns ett antal restauranger att välja på. Dit tar det 30 min att köra.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM HÖGBY-SANDBY 6:10
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Skriketorpsgatan 45
  Postnummer
  387 73
  Postort
  Löttorp
  Distrikt
  Högby
  Område
  Skriketorp
  Boarea
  139 m2
  Biarea
  36 m2
  Tomtareal/mark
  2700 m2
  Total areal
  2700 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt 686 250 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1974
  Grund
  Krypgrund
  Tak
  Betongpannor
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Kopplade 2-glasfönster
  Vatten
  Enskilt vatten
  Avlopp
  Avlopp till trekammarbrunn
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump, kakelugnar & direktverkande el
 • Kostnader
  Fastighetsskatt
  7 455 kr/år
 • Taxering
  Taxeringsår
  2022
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1974
  Taxeringsvärde byggnad
  624 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  994 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter förmån

  Officialservitut väg

 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Fakta

Adress
Skriketorpsgatan 45, Skriketorp
Boarea
139 m2
Biarea
36 m2
Tomtareal
2700 m2
Pris
2 875 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Sommaridyll med fritt läge mellan Sandbybadet och Löttorp!

Underbar inramning

Öppna öländska vyer kringgärdar fastigheten

Charmig gäststuga

Garage/förråd

Supertrevlig huvudbyggnad

Gedigen och rymlig

Fin stor veranda välkomnar

Stor härlig trädgård!

Sol och skugga med uppvuxen lummighet

Vackra grindar

Bra generationsmöjligheter

Detaljbild

Härlig plats för måltider under heta dagar!

Med vy över trädgårdens grönska

Vy mot fastigheten

Ogenerat läge

Utanför fastigheten

Lantliga öppna vyer

Bekvämt cykelavstånd till Sandbybadet!

Den vita finkorniga sand som är Ölands signum!

En av norra öns finaste badstränder

Sommar på Öland!

Otroligt vacker strand

Hela norra öns stora utbud av bad och aktiviteter inom räckhåll

Restauranger och service i närbelägna Löttorp

Superfin sommaratmosfär interiört

Ljust och luftigt

Luftigt med tak öppet upp i nock

Detaljbild

Vacker kakelugn

Härligt ljus som strömmar in genom spröjsade fönster

Fina vyer utanför

Fräscht kök

Välgenomtänkt med mycket skåp

Detaljbild

Ljusa rustika brädgolv

Köksinteriör

Detaljbild

Fräscht badrum med dusch

Ljust & luftigt

Hall och entré

Somriga sovrum

Tre fina sovrum ger plats för många bäddar

Alla rummen är fräscha och fina

Jättemysig interiör i gästhuset!

Plats för övernattande gäster

Både vedspis och kakelugn skapar en fin atmosfär

Wc & dusch=perfekt att hyra ut

Närområde

Sandby är beläget precis norr om Löttorp som är är centralorten på solsäkra och populära norra Öland. Här finns året-runt öppen ICA-affär, post, bageri, småbutiker och turistinformation. Sommartid finns även Systembolag och Apotek. Avstånd till underbara Sandbybadet med sin fina sandstrand på östra sidan är ca 2 kilometer. Till den vackra stenkusten på västra sidan med sin helt unika miljö & fantastiska solnedgångar över Kalmarsund är det ca 5-6 kilometer. Sommartid lever hela norra Öland upp och då finns ett flertal restauranger i närområdet bla kända Lammet & Grisen en bit utanför Löttorp och mysiga Kalk mitt inne i centrum. Fina bad finns mängder att välja emellan och flertalet av dem är helt fantastiska med den vita finkorniga sand som är norra öns signum. Tillbehör till grillen inhandlas med fördel på omtyckta Rosas Handel i centrala Löttorp.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!