Pepparhagsgatan 14

Tomt med alldeles utmärkt läge i mycket populära Pepparhagen i Böda, inkl kommunalt V/A!

Fastigheten är ansluten till Kommunalt vatten & avlopp samt el och det är promenadavstånd ner till stranden. På tomten finns ett renoverings/rivningshus samt en charmig torpstuga. Lugnt beläget på återvändsväg och det kommer relativt sällan ut fastigheter till försäljning i detta område.

Allmän information

Tomt med alldeles utmärkt läge i mycket populära Pepparhagen i Böda! Den är ansluten till Kommunalt vatten & avlopp samt el och det är promenadavstånd ner till stranden. På tomten finns ett renoverings/rivningshus samt en charmig torpstuga.

Lugnt beläget på återvändsväg och det kommer relativt sällan ut fastigheter till försäljning i detta område. Från fastigheten promenerar man enkelt ned till Bödas helt fantastiska bukt som mjukt rundad och kantad av den finaste vita sand & böljande sanddyner sträcker sig en mil längs med gles tallskog och superfina promenadstigar, en svårslagen miljö! Här behövs inte packas någon stor badväska, man går enkelt upp till husen när det blir dags för lunch. Ett perfekt läge för fina & bekväma baddagar med andra ord. Norra Ölands solsäkerhet på det och du har ett optimalt fritidsboende!

Information från säljare:

"Pepparhagen var präglat av fyra bröder, Albin, Otto, John och Ernst som beslöt sig för att bygga hus och en snickerifabrik i Pepparhagen. Förutom Ernst hus så var det Otto som bodde till vänster om Ernst (sett från baksidan av huset) och mitt över bodde Albin och till vänster om snickerifabriken låg Johns hus.

Bröderna var driftiga och arbetade hårt för att nå sina mål. Det innebar till exempel att som John fiska lax i Kanada för att få ihop pengar till sina visioner. Bröderna brann även för sin hembygd. Albin var kommunfullmäktiges ordförande, Ernst var brandchef för deltidsbrandkåren och även kristidsnämndens ordförande (ansvarade för ransoneringskorten under 2:a världskriget)

1919 förlovade sig Ernst med Berta och 1921 gifte de sig. 1923 kom dottern Britt. 1926 kom sonen Per-Olof. Under de första åren bodde även Bertas far och mor i huset. Bertas far, Nils Petter, dog strax innan sonen Per-Olofs födelse, medan modern Maja levde ända fram till 1930. Det var ett varmt och välkomnade hem där det rådde stor gästfrihet.

Ernst och Berta kompletterade varandra. Ernst var lugn och eftertänksam, medan Berta var drivande och nyfiken på allt nytt. Hon läste Ellen Keys Barnets århundrade och bestämde sig tidigt för att inte aga sina barn. Hon var även mycket för jämlikhet och skickade båda sina barn till utbildning i Stockholm.

Ernst läste Hermodskurser och blev sedemera byggmästare. Självaste Gunnar Sträng skrev på ett diplom som hängde på hedersplats ovanför Ernst skrivbord.

Med tiden köpte Ernst ut sina bröder och drev själv snickerifabriken. För Ernst blev Pepparhagen med snickerifabrik och huset en stor del av hans liv. Berta som var utåtriktad läste mycket hade syjuntor, läsecirklar och gärna fester. Hon älskade sin familj över allt annat och barn och barnbarn har många vackra och fina minnen från sin uppväxttid i huset.

1950 gifte sig sonen Per-Olof med Nancy som kom från Torp, Byxelkrok. I samband med giftermålet byggdes huset om till två lägenheter och moderniserades med badrum och toaletter. Här bodde de nygifta i sju år innan de införskaffade eget hus.

Under tidigt sextiotal delades tomten upp och Ernst byggde ett sommarhus till dottern Britt . Här tillbringade hon och hennes familj många lyckliga somrar och hennes barn har övertagit husen och bor där än idag.

I huset på Pepparhagsgatan 14 har sex generationer fått möjlighet att uppleva kärlek och trygghet för den man är och att man alltid var välkommen."

Birgitta Englund Barnbarn till Berta och Ernst.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM NORRBÖDA 2:23
  Typkod
  213 - Småhusenhet, tomtmark med byggnad Byggnadsvärde mindre än 50 000 kr
  Adress
  Pepparhagsgatan 14
  Postnummer
  387 73
  Postort
  Löttorp
  Distrikt
  Böda
  Område
  Böda - Pepparhagen
  Tomtareal/mark
  1430 m2
  Total areal
  1430 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 97 000 kr
 • Byggnad
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Endast grundavgifter Elkostnad: 2 388:-/år Försäkring: 2 712:-/år V/A: 4 068:-/år

  Totalt: 9 169:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde totalt
  309 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Böda Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19760806)

 • Övrigt

  Fastigheten säljs med s.k. friskrivningsklausul vilket innebär att det ställs högre krav på köparen gällande undersökningsplikten.

  Norra vägen till fastigheten saknar servitut.

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Fakta

Adress
Pepparhagsgatan 14, Böda - Pepparhagen
Tomtareal
1430 m2
Pris
795 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Närområde

Böda är en av de populäraste orterna när det gäller fritidsboende på norra Öland. Förutom Bödabuktens fantastiska milslånga sandstrand finns här bl.a. en mysig hamn med fiskrökeri, omtyckta Böda Bageri och naturligtvis Böda Sand Camping (Sveriges största) med massor av aktiviteter för både stora och små. För den natur och friluftsintresserade finns i området runt Böda Sand en härlig natur. I naturreservatet Böda backar finns populära vandringsleder i storskog med gott om svamp och blåbär. På bekvämt cykelavstånd finns också Grankullaviks fina naturområde med Trollskogen och vackra stenstränder med Ölands bästa fiskevatten.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!