Kvarnbacken 29

Badläge 250 meter från stora stranden i Böda!

Badrocksavstånd 250 meter från den fantastiska milslånga sandstranden i attraktiva Böda! Fritidshus med mycket trivsel och ordnat V/A samt Bödas gemytliga folkliv runt knuten & en helt ljuvlig promenad ned till sanddynerna.

Allmän information

Fritidshusfastighet med utmärkt läge i mycket populära Böda. Från fastigheten är det endast 250 meter ned till de ljuvliga sanddynerna vid Bödabukten. Den mycket kända stranden är en av Ölands absolut finaste och mest populära med vit finkornig sand och långgrunt, mycket barnvänligt. Omgivningarna kring den milslånga stranden är särpräglade med vacker gles tallskog som breder ut sig över sanddynerna för att norrut övergå i stenstränder som sträcker sig ända upp mot Trollskogen och Ekopark Böda. Läget är perfekt för lata sommardagar. Här behövs det inte packas någon badväska eller matsäck, det är bara att kila upp till huset för att äta lunch eller fika och hela dagen kan bekvämt och enkelt tillbringas på stranden. För barnen finns mängder av aktiviteter uppe vid Böda Sand. Minigolf, lekland & poolområde vid campingen om havet är kallt, restauranger, caféer och glasskiosker.

Bekvämt med kommunalt vatten och avlopp. Boytan fördelas över allrum med öppen spis, kök, duschrum med WC, 2 sovrum samt modern tvättstuga. På tomten finns en fin gästbod för gästerna.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM KYRKETORP 2:21
  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Kvarnbacken 29
  Postnummer
  387 73
  Postort
  Löttorp
  Distrikt
  Böda
  Område
  Böda
  Boarea
  51 m2
  Tomtareal/mark
  998 m2
  Total areal
  998 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  5st inteckningar på totalt 278 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1955
  Om-/tillbyggnadsår
  1968
  Grund
  Torpargrund med träbjälklag
  Tak
  Plåt
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Kopplade 2-glasfönster
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Direktverkande el & eldstad
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad: Ca 8 274 :-/år Försäkring: 1 471:-/år V/A: 6 337:-/år Sotning: 400:-/år Renhållning 1574:-/år

  Totalt: 18 056:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1961
  Taxeringsvärde byggnad
  336 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  636 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Böda Kyrka, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19560929)

 • Övrigt

  Fastigheten är ansluten till fiber.

  Nytt tak ca 2008.

  Gästboden är från ca 2008, isolerad i väggar & indragen el.

  Tvättstugan gjordes ca 2008 och har golvvärme.

  Det finns en egen brunn på tomten för bevattning.

  En hel del inventarier ingår i köpet (se lista från fastighetsmäklaren) och fastigheten lämnas i befintligt skick avseende flyttstädning.

  Du som äger ett färdigbyggt småhus betalar kommunal fastighetsavgift. Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 8049 kronor för inkomståret 2019. Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet (Källa: Skatteverkets hemsida)

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga.Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05..

Visningar

 • Fredag 19 aprRing eller maila för bokning!

Fakta

Adress
Kvarnbacken 29, Böda
Boarea
51 m2
Tomtareal
998 m2
Pris
1 795 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Närområde

Böda är en av de populäraste orterna när det gäller fritidsboende på norra Öland. Förutom Bödabuktens fantastiska milslånga sandstrand finns här bl.a. en mysig hamn med fiskrökeri, omtyckta Kaffestugan i Böda med bageri och superfräsch och mysig mat- & kaffeservering och naturligtvis Böda Sand Camping (Sveriges största) med massor av aktiviteter för både stora och små. För den natur och friluftsintresserade finns i området runt Böda Sand en härlig natur. I naturreservatet Böda backar finns populära vandringsleder i storskog med gott om svamp och blåbär. På bekvämt cykelavstånd finns också Grankullaviks fina naturreservat med Trollskogen och vackra stenstränder med Ölands bästa fiskevatten.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!