Kåsastigen 2B

Hyresintäkter om ca 200 000 kr/sommar i attraktiva Klinta med havsutsikt!

Hyresintäkter om ca 200 000 kr/sommar! Fint upphöjt läge i Klinta precis norr om Köpingsviks stränder! Gedigen huvudbyggnad med plats för många, trädäck med sydvästläge, havsutsikt, pool, fräsch interiör & kakelugnar. Fullt utrustat gästhus med veranda mot havet.

Allmän information

Välkommen till en fastighet med många fina kvaliteter & ett fint läge i attraktiva och vackra Klinta! Perfekta generationsmöjligheter finns här med en mycket välskött huvudbyggnad i souterräng samt ett gästhus utrustat med både kök och badrum. Här ryms många bäddar och man kan utan bekymmer ta emot släkt & vänner som kan rå sig själva. Alternativt hyr man ut gästhus och/eller undervåningen som även den är fullt utrustad med pentrykök, wc med dusch och egen ingång. På detta sätt kan man få en god delfinansiering av sitt eget fritidsboende. Klinta är välkänt för sitt fantastiskt vackra upphöjda havsläge, badrocksavståndet till Köpingebuktens vita stränder och det myllrande folklivet kring viken. Uthyrning är oerhört eftertraktat i området!

Den rymliga huvudbyggnaden är mycket rustik och hemtrevlig och här finns allt man kan önska sig för en bekymmersfri och bekväm semester. Stora härliga sällskapsytor med kakelugnar, flera bra sovrum, fräscht kök med plats för många och nyrenoverat badrum. Fastighetens lilla extra är givetvis de två generösa altanerna på husets väster- & södersida. Det upphöjda läget ger ljuvliga vyer över Kalmarsund med Slottsruinens siluett i horisonten. Hit hittar solen från tidig morgon till sen kväll. Helt perfekt för stilla sommarkvällar i solnedgången eller för lata dagar vid poolen på södersidans altan. Exteriören är gedigen & trevlig med en vacker stenfot samt entrétrappa i öländsk kalksten. Gråmålad träpanel & spröjsade fönster ger en fin sommarkänsla. Rustika dubbla pardörrar i vackert blått välkomnar in i husets fina hall. Entréplanets yta fördelas över ett stort allrum, tre sovrum, kök och badrum. Genomgående fräscha ytskikt, ljust och trevligt och med massiva trägolv. Köket är hemtrevligt och praktiskt. Ett rejält arbetskök med gott om skåp och arbetsytor samt en jättefin matsalsdel med plats för ett stort matbord. Spröjsade dubbeldörrar leder ut till pooldäcket härifrån. Allrummet är husets hjärta med gott om plats för flera sittgrupper, dubbeldörrar ut mot altanen och en vacker kakelugn i ena hörnet. Härlig utsikt över sundet härifrån! Ett superfräscht badrum finns på detta plan i anslutning till husets hall. Helkaklat, ljust och generöst, renoverat 2015/2016. Sovrummen är alla ljusa, fina & hemtrevliga. Härlig havsutsikt från de två rummen mot åt väster. Suterrängplanet fördelar sig över ett allrum, ett mindre kök, ett wc med dusch samt ett sovrum. Utöver detta rum finns ytterligare två utrymmen som använts som sovrum, ett mindre förrådsrum samt ett rum intill tvättstugan. Planet rymmer gott och väl en hel familj och den egna ingången från trädgårdssidan ger möjlighet till skön avskildhet.

Gästhuset är jättetrevligt! Mysigt och fräscht med en storstuga med en vacker murad eldstad och utgång till en altan med morgonsol. Därutöver finns ett mindre kök, ett badrum med dusch samt ett fint sovrum med havsutsikt och utgång till verandan i väster. Ett helt ljuvligt litet hus att inhysa sina gäster i, här kommer de garanterat att trivas!

Detta är ett mycket bra alternativ för er som letar hus i Klinta. De generösa boytorna, altanerna mot havet, poolen! Här kan man verkligen välkomna barn, barnbarn, släkt och vänner utan att behöva klämma ihop sig. Alla bekvämligheter finns och var och en kan sköta sig själv. Gångavståndet till badet & de fina cykelvägarna mot Borgholm borgar för sköna & bekymmersfria semestrar. Välkommen på visning!

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM KLINTA 16:2
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Kåsastigen 2B
  Postnummer
  387 52
  Postort
  Köpingsvik
  Distrikt
  Köping
  Område
  Köpingsvik - Klinta
  Boarea
  130 m2
  Biarea
  100 m2
  Tomtareal/mark
  2174 m2
  Total areal
  2174 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt 2 300 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1973
  Om-/tillbyggnadsår
  1979
  Grund
  Källare/souterräng
  Tak
  Tegel
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Kopplade isolerfönster, s.k. 2+1 fönster
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Direktverkande el & eldstäder
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Fastigheten har nyttjats till: Fritidsboende Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad: 16 000:-/år V/A: 5 500:-/år Försäkring: 6 000:-/år Vägförening: 1 000:-/år Renhållning: 600:-/år

  Totalt 29 100:-/år

  Fastighetsskatt
  11 072 kr/år
 • Taxering
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1973
  Taxeringsvärde byggnad
  2 217 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  3 231 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt till väg - Väg

  Planer och bestämmelser

  Klintaområdet, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19721207)

 • Övrigt

  Inventarier ingår i köpet (förutom tavlor, snickerimaskiner, kylskåp i kök & personliga tillhörigheter).

  Sotning sker var 5.e år

  Utvändig målning år 2017 ca 140 000:-

  Det finns ett tidigare ansökt bygglov för utbyggnad.

  Stora huset har alltid haft värme på under den kalla årstiden ca 12-16 grader inkl. påslagen luftfuktare i den nedre våningen.

  År 2015-2016 köptes ny diskmaskin, tvättmaskin, nya köksbänkar och golv, samt ny wc med dubbeldusch och tvätt, kostnad ca 90 000:-

  Ca 8 v/år har båda husen varit uthyrda (ca 6-12 personer i det stora och 4-6 personer i det lilla huset).

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga.Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05..

Fakta

Adress
Kåsastigen 2B, Köpingsvik - Klinta
Boarea
130 m2
Biarea
100 m2
Tomtareal
2174 m2
Pris
4 495 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Härligt upphöjt läge

Två ljuvliga altaner!

Fantastiskt läge i attraktiva Klinta!

Slottsruinen i blickfånget

Fullt utrustat gästhus

Trevlig veranda på gästhuset

Rakt västerläge

Bästa platsen att skåda solnedgångar över sundet!

Pool på söderaltanen

Gediget & välbyggt hus

Vackra blå pardörrar

Vacker entré

Gavel & garage

Vacker trädgårdstomt

Fräsch interiör i huvudbyggnaden

Vacker kakelugn pryder allrummet

Plats för flera sittgrupper

Kakelugnen

Dubbla glasade dörrar mot hallen

Rymlig entréhall

Vacker matsal

Fint kök

Köksinteriör

Köksinteriör

Sovrum med havsutsikt

Kakelugn

Nyrenoverat badrum

Fräscht!

Smakfullt & tidlöst

Sovrum/tv-rum med havsutsikt

Sovrum

Sovrum

Fullt utrustad souterrängvåning med egen ingång

Stort sovrum

Mindre kök

Wc/dusch

Kök gäststugan

Köksinteriör gäststugan

Allrum gäststugan

Vacker murad eldstad

Badrum gäststugan

Planskiss Entréplan
Planskiss Nedre plan
Planskiss Gästhus

Närområde

Klinta är beläget i norra delen av Köpingsvik och är ett av Borgholms närområdes absolut attraktivaste lägen för fritidsboende. Landborgen är här hög och husen ligger som ett pärlband utmed havet med magnifika upphöjda lägen och flera med en fantastisk utsikt över hela Köpingebukten, mot slottsruinen och mot fantastiska solnedgångar över Kalmarsund. Här är mycket idylliskt & lugnt med små fina vägar utan genomfartstrafik och bekvämt gångavstånd till det härliga strand- & folklivet kring den helt ljuvliga kilometerlånga sandstranden som är en av Ölands allra finaste. Samtidigt har du direkt närhet till all service och livsmedel mm. i Borgholm. I närområdet finns också mycket fina promenadstråk, en jättefin stig leder norrut utmed havet upp till Lundegårds Camping och söderut leder fina cykelvägar ända in till Borgholm. Med andra ord ett optimalt läge för sköna semestrar! Strax norr om stranden ligger en liten mysig båthamn kantad av fina sjöbodar, Klinta bodar. Hamnföreningen bildades 1992 och hamnen byggdes följande år. Nu finns det 70 båtplatser efter några tillbyggnader för att tillgodose den stora efterfrågan.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!