Grankullavägen 272

Välskött sommarstuga med cykelavstånd till Bödabukten!

Trevligt & lättskött fritidshus på härlig naturtomt om hela 4000 kvm i Grankulla på Ölands norra udde! Skönt cykelavstånd (2,5 km) till Bödabuktens milslånga sandstrand och 400 meter till hav & bad vid Grankullavik. Välskött stuga med två sovrum, badrum och storstuga med kök. Altan i söderläge.

Allmän information

Fritidshusfastighet med ett trevligt läge för sköna sommarsemestrar på solsäkra norra Öland! Stor & lättskött naturtomt om dryga 4000 kvm, här finns gott om plats för sommarens uteliv och den generösa storleken på tomten ger fin utvecklingspotential. Bygg ut, komplettera med gästhus för generationsboende, sätt upp en Attefallsstuga, möjligheterna är många! Omgivningarna kring Grankullavik är fridfulla, natursköna och lite lugnare jämfört med västra kustens intensiva turism. Här har du den säregna naturen i Trollskogen inpå knuten samtidigt som du har Byxelkroks folkliv på bekvämt avstånd. Badmöjligheter finns i Grankullaviken men den bästa badplatsen i området återfinns vid Fagerrör som är början på den ljuvliga milslånga sandstranden i Bödabukten. Bekvämt cykelavstånd hit (endast ca 2,5 km)!

Den välskötta stugans bostadsyta fördelar sig över 54 yteffektiva kvadratmeter. Här finns två sovrum, ett badrum med dusch & tvättmaskin samt en mysig storstuga med köksdel. Köket har full maskinell utrustning, gott om skåpsförvaring och plats för köksbord. Huset är genomgående välskött och har omålade träpaneler på tak och på väggar vilket skapar en rustik stugkänsla. Vill man få en modernare touch på huset kan man måla panelerna vita och på så vis med ganska enkla medel skapa en fin somrig känsla.

Men hela norra uddens utbud av sommaraktiviteter, restauranger, golf, caféer och folkliv inom rimligt avstånd är detta ett bra läge för en bekväm & bekymmersfri fritid för hela familjen. I närområdet finns ett flertal jättefina badplatser att växla mellan: Byrums vackra bukt på västra kusten, Bödas fantastiska vita sanddyner, Byxelkroks stenstränder eller avskilda bad alldeles i närområdet dit inte turisterna hittar? Välj plats efter väder och badtemperatur (oftast något kallare i vattnet på östra sidan!). Välkommen till Grankullavik!

 • Samtliga inventarier ingår i köpet.

Eventuellt är tomten delbar (säljaren lämnar ingen garanti kring detta och det är upp till köparen själv att undersöka).

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM GRANKULLA 11:3
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Grankullavägen 272
  Postnummer
  387 75
  Postort
  Byxelkrok
  Distrikt
  Böda
  Område
  Grankulla
  Boarea
  54 m2
  Tomtareal/mark
  4030 m2
  Total areal
  4030 m2
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
 • Byggnad
  Byggår
  2006
  Grund
  Krypgrund
  Tak
  Betongpannor
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Isolerglasfönster
  Vatten
  Vatten från Gemensamhetsanläggning (GRANKULLA GA:2)
  Avlopp
  Avlopp till trekammarbrunn
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Uppgifterna avser hela fastigheten före avstyckning. Elkostnad : 5 050:-/år Försäkring: 1 800:-/år V/A: 1 658:-/år Renhållning: 900:-/år

  Totalt: 9 408:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2020
  Taxeringsvärde byggnad
  705 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 070 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Grankulla Ga:2 - VATTEN

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Nyttjanderätt TELE

 • Övrigt

  Fastigheten lämnas i befintligt skick avseende flyttstädning.

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Visningar

 • Fredag 10 aprRing eller maila för bokning!

Fakta

Adress
Grankullavägen 272, Grankulla
Boarea
54 m2
Tomtareal
4030 m2
Rum
3 rok
Pris
1 500 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Fritidshus på stor tomt i Grankullavik!

Trevligt utformad stuga

Altan under tak på ena gaveln

Entrésidan

Dryga 4000 kvm tomt!

Lättskött naturtomtskaraktär

Stugan

Liten veranda vid entrén

Norrgaveln

Söderläge på altanen

Förrådsbod

Trollskogens unika miljö i närområdet

Härlig natur runt husknuten

Cykelavstånd till Bödabukten!

Storstuga och kök i öppen planlösning

Rustik träpanel på väggarna

Utgång till altanen från storstugan

Välordnad köksdel

Badrum med dusch

Sovrum

Sovrum

Rymlig förrådsbod

Planskiss

Närområde

Grankullavik ligger längst upp på norra Öland alldeles intill naturreservatet Trollskogen. Grankullaviken är ett utmärkt område för bad och fritidsfiske. Till Bödabuktens underbara milslånga sandstrand med flera fina badplatser är det drygt 2,5 km, skönt cykelavstånd med andra ord. I närområdet finns många fina utflyktsmål, bl. a fyren Långe Erik, klapperstensfältet vid Neptuni åkrar och naturligtvis Trollskogen med sin säregna natur och sina vackra stenstränder. Det finns två fina golfbanor i närheten, i Enerum och i Böda. Fiskevattnet i Grankullaviken är Ölands bästa. Gädda, abborre och givetvis havsöring (som stryker strandnära och på kastavstånd) är de mest intressanta fiskarterna. Här finns tidvis även näbbgädda, plattfisk, sik och id. Tack vare Ölands milda klimat kan fisket bedrivas i stort sett året runt. I Trollskogen hittar du ett naturrum och strövstigar där du kan studera kulturhistoriska lämningar som t.ex. förhistoriska gravar, rösen och stensättningar. På uddens östra strand återfinns vraket efter skonaren Swiks som strandade 1926.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!