Eketorp 108

Renoveringsobjekt på vacker tomt inkl stenhus i öppet landskap med vyer!

Allmän information

Fastighet med ett vackert läge i höjd med Össby på södra Öland. Stort renoveringsbehov men en fin gårdsbild med boningshus & supercharmigt stenhus inbäddade i lummig grönska. Här finns fina utvecklingsmöjligheter att skapa en riktig ölandsidyll genom arbete och engagemang.

Närmiljön här är otroligt vacker och omgivningarna präglas av Stora Alvaret, ett vidsträckt öppet jordbrukslandskap och Östersjöns närvaro i öster. En bit söderut finns naturreservatet Ottenby i anslutning till södra udden. Området är magiskt vackert med sina öppna vyer och något liknande landskap finns inte att hitta i Sverige. Längst söderut i reservatet finns Ottenby fågelstation som bedriver forskning om naturens fåglar och har gjort det enda sedan 1940-talet. Hela södra udden är ett mecka för fågel- och naturintresserade. Här finns också ett fågelmuseum med fri entré och resturangen Fågel Blå med riktigt bra lokalproducerad mat och öppettider från tidig vår till sen höst. Det kanske mest slående med Ölands södra udde och dess landmärke är den vackra fyren Långe Jan. Långe Jan är Sveriges högsta fyr med sina 42 meter och sommartid finns det möjlighet att gå uppför trapporna i fyren till toppen och titta på den minst sagt fantastiska utsikten.

Byggåren är okända.

För innebilder maila ansvarig fastighetsmäklare Mathias Holm på mathias@holmco.se

Byggnaderna detaljbeskrivs ej.

Status på V/A är okänt.

Fastigheten säljs med s.k. friskrivningsklausul vilket innebär att det ställs högre krav på köparen gällande undersökningsplikten.

Fastigheten Lämnas i befintligt skick avseende städning och befintlig lös egendom lämnas kvar och tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Fastigheten säljs på uppdrag av Allmänna Arvsfonden och det åligger köparen själv att besiktiga fastigheten.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  MÖRBYLÅNGA ÖSSBY 48:1
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Eketorp 108
  Postnummer
  386 64
  Postort
  Degerhamn
  Distrikt
  Gräsgård
  Område
  Össby - Eketorp
  Tomtareal/mark
  1205 m2
  Total areal
  1205 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  3st inteckningar på totalt 18 400 kr
 • Byggnad
  Vatten
  Enskilt vatten
  Avlopp
  Enskilt avlopp
 • Kostnader
 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  399 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  728 000 kr
 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Budgivning

Högsta Bud
880 000 kr

Fakta

Adress
Eketorp 108, Össby - Eketorp
Tomtareal
1205 m2
Pris
595 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Närområde

Össby är en genuin idyll på sydöstra Öland och en av de populärare byarna för sommarboende. Bygatan kantas av fina små torp & fritidshus samt några få gårdar. Nere vid havet finns en vacker liten sandstrand dit de stora turistmassorna inte hittar. I närområdet finns mängder av fina utflyktsmål, södra udden med fyren Långe Jan, vackra Näsby, Grönhögen med fin golfbana, Eketorps fornborg m.m. Naturen är också fantastisk med Stora Alvaret och östra sidans vackra strandängar och öppna odlingslandskap.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!