Östra Högenäsvägen

Tomt i öppet landskap i Högenäs med närhet till vackert naturreservat

Mycket vackert tomtläge i fantastiska omgivningar kring Ölands nordöstra kust. Öppet landskap kringgärdar tomten med fria vyer i alla väderstreck. Ljuvlig promenad ned till strandlinjen och den magiskt vackra naturen vid Högenäs Orde naturreservat. Kommunalt vatten i närheten.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  Del av Borgholm Högenäs 2:3
  Adress
  Östra Högenäsvägen
  Postnummer
  387 71
  Postort
  Löttorp
  Område
  Högenäs
 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 379 000 kr
 • Kostnader
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Samfällighet

  Borgholm Högenäs S:2

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Högenäs Ga:1 - VÄG

 • Övrigt

  Mycket fint tomttillfälle för er som söker ett fritt läge i karaktäristiska öländska omgivningar. Området kring Högenäs är verkligen unikt vackert. Känner ni inte till pärlan Högenäs Orde så rekommenderar vi verkligen ett besök! Tomten är belägen utmed en liten idyllisk väg som leder ned till naturreservatet och havet, en helt ljuvlig promenad om ca 600-700 meter. Från tomten har man härliga vyer över åkrar & ängar, ett ogenerat läge och endast en granne intill.

  I gatan finns det kommunala vattennätet och enligt Borgholms Energi går det att bli avtalskund, anSlutningsavgift f.n på 86 956:-. Enskilt avlopp anlägges i samråd med Borgholms kommun.

  Förhandsbesked för byggnation finns.

  Tomten är under avstyckning och väntas uppgå till ca 1500 kvm.

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05.

Fakta

Adress
Östra Högenäsvägen, Högenäs
Pris
250 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Mathias Holm

Mathias Holm

Fastighetsmäklare

Bilder

Vy ut från tomten

Vy in mot tomten

Detaljbild på tomten

Vägen fortsätter ned till havet och naturreservatet

Idylliskt!

Naturreservatet

Högenäs Orde

Så vackert!

Fastighetskarta 2019-03-21

Närområde

Högenäs är beläget strax söder om Källa på nordöstra Öland. Omgivningarna är magiskt vackra och väldigt mycket Öland. Öppet jordbrukslandskap möter betade strandängar utmed Östersjöns strandlinje. För den naturintresserade är området ett mekka av orkidéängar och en rik flora samt ett intensivt fågelliv. Missa inte att besöka naturreservatet Högenäs Orde! Ett litet paradis för fina sommarutflykter med picknickkorg. Orde betyder udde på öländska. Centralt i reservatet reser sig en tio meter hög höjdrygg varifrån man har en storslagen utsikt över Östersjön och det omgivande landskapet. Reservatet innehåller drygt 15 000 meter stenmurar som bildar ett nätverk av fållor. De flesta har anlagts någon gång på tidigt 1800-tal. Här har det gått betesdjur under flera århundraden. Området utgör därför ett fint exempel på de för östra Öland så typiska sjömarkerna. Ett annat fint utflyktsmål är pittoreska Källahamn och Källas fina gamla ödekyrka som uppfördes för 750 år sedan och vars exteriör är bevarad sedan dess!

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!