Tomt med lantligt läge & bra förutsättningar i sommarpärlan Byxelkrok!

Tomt under avstyckning med ett trevligt lantligt läge på Kärrslundsgatan i omtyckta sommarpärlan Byxelkrok. Bra förutsättningar med kommunalt vatten & avlopp i tomtgräns och positivt förhandsbesked för byggnation av enplanshus om 120 kvm. 2 km till centrala Kroken & stranden.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  Del av BORGHOLM BÖDA-TORP 12:2 (tomt nr 1)
  Område
  Byxelkrok
  Tomtareal/mark
  1250 m2
  Total areal
  1250 m2
  Tomtbeskrivning
  Prisvärd tomt med bra förutsättningar för byggnation i omtyckta Byxelkrok med bekvämt promenadavstånd till folklivet kring Krokens mysiga hamn och vackra badstrand. Lantligt, lugnt & fritt. Kommunalt vatten, avlopp & el kommer att dras fram till tomtgräns, detta ombesörjs och betalas av säljaren. Merparten av anslutningsavgifter erläggs av säljaren så för köparen tillkommer ca 98 000 kr. - Tomten är under avstyckning och förväntas bli ca 1250 kvm Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att meddela positivt förhandsbesked: - Byggnader ska utformas som ”låga” byggnader med en byggnadshöjd om max 3,4 meter och 27 graders takvinkel - Huvudbyggnad inom tomtplatsen får uppta en största byggnadsarea om 120 m² De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05.
 • Kostnader
 • Övrigt

  Prisvärd tomt med bra förutsättningar för byggnation i omtyckta Byxelkrok med bekvämt promenadavstånd till folklivet kring Krokens mysiga hamn och vackra badstrand. Lantligt, lugnt & fritt. Kommunalt vatten, avlopp & el kommer att dras fram till tomtgräns, detta ombesörjs och betalas av säljaren. Merparten av anslutningsavgifter för vatten och avlopp erläggs av säljaren och för köparen tillkommer 97 702 kr. Kostnad för anslutning av el 37 500 kr och anslutningsavgift till vägföreningen är 3 200 kr.

  • Tomten är under avstyckning och förväntas bli ca 1200 kvm

  • Säljaren kommer anlägga & bekosta ny väg till tomterna öster om nuvarande väg

  • Det krävs lps-pump för anslutning till avloppsledningen då det är tryckledningar

  Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att meddela positivt förhandsbesked:

  • Byggnader ska utformas som ”låga” byggnader med en byggnadshöjd om max 3,4 meter och 27 graders takvinkel

  • Huvudbyggnad inom tomtplatsen får uppta en största byggnadsarea om 120 m²

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05.

Fakta

Tomtareal
1250 m2
Pris
695 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Fritt & lantligt läge

Tomt under avstyckning i sommarpärlan Byxelkrok!

Natursköna omgivningar

Bekvämt gångavstånd till hav & bad

Den vackra badviken intill hamnen

Byxelkroks mysiga hamnområde

Närområde

Byxelkrok ligger längst upp längs Ölands västra kust och är ett mycket eftertraktat område för fritidsboende. Platsen är en av Sveriges absolut solsäkraste med magnifika solnedgångar över Kalmarsund. Här finns det mesta man kan önska av ett sommarboende inklusive vacker strand och en levande hamn där det sommartid finns ett stort utbud av restauranger och affärer. Strax norr om Byxelkrok ligger ett drygt 20 hektar stort klapperstensfält, namnet Neptuni åkrar gav Linné området under sin Öländska resa 1741. I närområdet finns mängder av trevliga utflyktsmål. Böda Sands fantastiska milslånga sandstrand, Norra udden med fyren Långe Erik, Trollskogen och flera golfbanor för att nämna några. Här går också fina båtturer till Blå Jungfruns nationalpark, turerna går dagligen under sommarsäsongen. Färjan mellan Byxelkrok och Oskarshamn trafikeras under juli & augusti.

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!