Bredsättra 15

Prisvärt alternativ med ett trevligt läge mitt i Bredsättra by på östra Öland!

Lugnt, naturskönt & fridfullt och fritt från västra sidans lite intensivare turistliv. Från fastigheten cyklar man på en liten väg ned till Kapelludden genom ett helt magiskt landskap. Här finns badmöjligheter och en liten jättemysig sandstrand, en ljuvlig utflykt för fina sommardagar!

Allmän information

Trevligt läge mitt i Bredsättra by på östra Öland. Omgivningarna kring byn är väldigt mycket Öland. Öppna fält och fria vyer med havet i horisonten. Lugnt, naturskönt & fridfullt och fritt från västra sidans lite intensivare turistliv. Från fastigheten cyklar man på en liten väg ned till Kapelludden genom ett helt magiskt landskap. Här finns badmöjligheter och en liten jättemysig sandstrand, en ljuvlig utflykt för fina sommardagar!

Nuvarande ägare har påbörjat och gjort en hel del renoveringar vilket köparen har glädje av, dock återstår en hel del kvar att slutföra. Huset är uppfört i klassisk 1,5 plan med källare och ytan om ca fördelas över tre sovrum, allrum, kök & badrum. Allrummet har en rejäl öppen spis och altandörr ut mot baksidans kvällsol. På övre plan har renovering påbörjats men måste slutföras av köparen själv, här ges möjlighet till 2 sovrum samt allrum. Huset har hel källare.

Sammantaget kan detta vara ett prisvärt alternativ för fritidsboende på Öland, alternativt ett permanentboende med pendlingsavstånd till såväl Färjestaden som Borgholm. Till Köpingsvik med sin härliga kilometerlånga sandstrand och ett myllrande folkliv under sommaren är det ca 7 km, en biltur på 10 minuter.

Huset är ca 91 kvm i entréplan, ca 44 kvm golvyta på övre plan samt källare om ca 85 kvm.

Garagebyggnaden är ca 32 kvm.

Tilläggsisolerat + ny fasad ca 2017.

Nytt staket ca 2015.

Ny luft/luftvärmepump ca 2017 (Panasonic).

Nyare varmvattenberedare.

Nyare panel samt el i garaget.

Larm från Verisure går att överta för köparen.

Dränkbar pump i källaren då det kan stå vatten där i samband med kraftig snösmältning.

En hel del inventarier ingår i köpet och fastigheten lämnas i befintligt skick avseende flyttstädning.

Pelletspannan har inte använts regelbundet senaste två åren.

Fastigheten säljs med s.k. friskrivningsklausul vilket innebär att det ställs högre krav på köparen gällande undersökningsplikten.

Maila fastighetsmäklaren för ytterligare innebilder.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM BREDSÄTTRA 5:13
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Bredsättra 15
  Postnummer
  387 95
  Postort
  Köpingsvik
  Distrikt
  Bredsättra
  Område
  Bredsättra
  Boarea
  91 m2
  Biarea
  106 m2
  Tomtareal/mark
  2300 m2
  Total areal
  2300 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  7st inteckningar på totalt 795 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1954
  Grund
  Källare
  Tak
  Betongpannor
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Kopplade tvåglasfönster
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Luft-luftvärmepump samt vattenburen värme med pelletspanna & eldstad
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad : 16 500:-/år Försäkring: 3 442:-/år V/A: 4 512:-/år Renhållning: 6 516:-/år Samfällighet: 75:-/år Sotning: 2 640:-/år

  Totalt: 33 685:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2019
  Taxeringsvärde byggnad
  617 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  899 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-88 300.

Budgivning

Högsta Bud
800 000 kr

Fakta

Adress
Bredsättra 15, Bredsättra
Boarea
91 m2
Biarea
106 m2
Tomtareal
2300 m2
Pris
895 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Närområde

Bredsättra ligger utmed Ölands fina & lugna östra kust, ca 7 km från Köpingsviks stränder. Omgivningarna är karaktäristiska för östra sidan med fantastiska öppna vyer, betade strandängar, enbuskar och stenmurar. Byn ligger samlad runt den fina gamla kyrkan och består av en blandad bebyggelse av fritidshus & permanentboende. Längst nere vid havet ligger Kapelludden som är ett populärt utflyktsmål, en fantastiskt vacker väg leder hit ned genom det öppna landskapet. Här finns en fin liten sandstrand och åtminstone under lågsäsong kan man få ha stranden helt för sig själv. För länge sedan fanns här en livlig och välbesökt hamn och handelsplats. På den öppna platsen reser sig ett tre meter högt kors. Längre in från stranden på en låg kulle ligger ruinerna av ett kapell. Kapellet är byggt någon gång under 1200-talet och kallas idag för S:ta Birgittas kapell. S:ta Birgitta blev kapellets skyddshelgon i slutet av 1400-talet och på Öland gjordes många bilder av henne under just denna tid. Längst ut på udden ligger Kapelluddens fyr byggd 1871. Fyren är ritad av A T Gellerstedt och består av en för byggtiden typisk järnkonstruktion. Området runt Bredsättra & Kapelludden är också känt för sitt rika fågelliv inte minst som sträck- och rastlokal under vår och höst. Nämnas bör även de öppna betesmarkerna som bl. a. bjuder på en artrik och betesgynnad flora.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!