Kårehamnsvägen 76

Rymlig sjöbod i Kårehamn

Sjöbod med havsutsikt i Kårehamn på vackra östra Öland. Nära till servicebyggnad och den mysiga hamnen med fiskförsäljning och restaurang.

Allmän information

Tillfälle att överta en av sjöbodarnan i anslutning till hamnen i Kårehamn med mysig restaurang och fiskförsäljning. Arrendeavtal med kommunen finns, arrendet omfattar själva sjöboden. Boden är enkelt inredd som redskapsbod. Boden är vänd i öster mot morgonsolen över havet. Här kan man absolut tänka sig att tillbringa sommardagarna. Observera att boden inte får användas för boende.

 • Fakta
  Arrende
  Ja
  Fastighetsbeteckning
  Borgholm Kårehamn Sjöbod nr 12
  Objektstyp
  Sjöbod
  Adress
  Kårehamnsvägen 76
  Postnummer
  387 96
  Postort
  Köpingsvik
  Område
  Kårehamn
  Boarea
  25 m2
  Antal rum
  2
 • Byggnad
 • Kostnader
  Arrende
  Kostnad
  2 201 kr/år
  Jordägare
  Borgholms kommun
 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  Arrendeavgiften är för närvarande 2 201:-/år. Observera att sjöboden ej får användas för bostadsändamål. Sjöboden mäter ca 9 x 3 m utvändigt = ca 27 kvm

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande upplåtelseform mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Arrendenämnden 036-15 67 00 mm.

Fakta

Adress
Kårehamnsvägen 76, Kårehamn
Boarea
25 m2
Rum
2 rok
Pris
230 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Mathias Holm

Mathias Holm

Fastighetsmäklare

Bilder

Sjöbod i första raden!

Vackert läge i Kårehamn.

Ett större rum.

Ett mindre rum.

Badplats i Kårehamn.

Badplats i Kårehamn.

Närbelägen restaurang.

Vacker soluppgång!

Fastighetskarta 2018-08-14

Närområde

Kårehamn är en genuin Öländsk fiskehamn belägen på den östra sidan av Öland, i höjd med Borgholm och Köpingsvik. Här finns gästhamn för fritidsbåtar, fiskaffär, stugor för uthyrning och ett härligt bad med sandstrand och brygga. Omgivningarna är fantastiska med öppna vyer, karga betade strandängar, himmel och hav. Kanske är Öland som allra vackrast just här. I närheten av byn ligger även Petgärdeträsk, ett av Ölands större fågelskyddsområden. Historiskt har Kårehamn varit plats för blodiga fejder med danskarna. Här ankrade fartyg både från de svenska och danska flottorna. År 1440 vid pingsttiden ankrade här riksmarskalken Karl Knutsson med de största skeppen. På våren 1487 möttes här riksföreståndaren Sten Sture d.ä. och danske konungen Hans, som gjorde anspråk på Sveriges krona. Den danska kungen hade 40 skepp ankrade vid Kårehamn. Sten Sture överlämnade här riket åt den danske kungen under villkor att Sten skulle få behålla Öland.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!