Bertil Palms väg 6B

Havsnära totalrenoverat drömboende vid vackra Ispe udde!

Drömmen om livet på landet i detta fantastiska hus vid vackra Ispe udde strax söder om Stora Rör! Magnifik exteriör med herrgårdskänsla & ljuvlig atmosfär interiört, allt topprenoverat med fin känsla för husets klassiska arkitektur. Charmigt gästhus & 300 m till fina Borgmästarvikens sandstrand!

Allmän information

Sällsynt tillfälle att förvärva en drömfastighet med precis allt du kan önska dig av ett lantligt boende! Fastigheten passar lika bra att nyttja som ett representativt permanentboende med högsta livskvalitet som en fritidshusfastighet utöver det vanliga med generösa generationsmöjligheter. Med 300 meter till en av mellersta Ölands finaste badplatser, vackra Borgmästarviken, och bekvämt avstånd till bron är läget helt optimalt. Genom gles lövskog på små grusvägar utmed havslinjen promenerar man upp till Stora Rör med småbåtshamn, badpir, Mormors Café och Hamnkrogen, en promenad om drygt en kilometer. Söderut möter betade strandängar (mängder av stolt fjällskivling trivs här under tidig höst!), underbara havsvikar och små uddar med fiskebodar & möjlighet till avskilda bad utan en människa i sikte. Under den lövfria tiden ser man stora delar av sundet från fastigheten. Utöver den oerhört vackra huvudbyggnaden finns på fastigheten ett supercharmigt gästhus och en jättefin, privat & härligt prunkande trädgård . Flera mysiga stensatta uteplatser finns för sommarfika i såväl skugga som sol. En isolerad badtunna i anslutning till framsidans vackra terrass kan avnjutas för såväl svalka sommartid som för heta bad under stjärnklara vinternätter och detta är verkligen ett ställe att njuta av året om!

En klassisk öländsk kalkstensmur kringgärdar trädgården och vackra smidesgrindar välkomnar vid infarten till huset. Huvudbyggnaden är uppförd på 30-talet med en klassisk & pampig arkitektur och kanske är detta ett av Ölands allra vackraste hus! Vitputsad fasad, brutet tegeltak, ljuvligt vackra spröjsade fönster med fönsterluckor i grönt, den generösa verandan! Det upphöjda läget på den lätt kuperade tomten ger fina utblickar mot de grönskande omgivningarna & den idylliska lilla grusväg som passerar huset (återvändsväg, här passerar bara de boende längre in på vägen). Interiört är huset en dröm för den inredningsintresserade! Atmosfären är superfin med stora härliga rum som flödar av ljus. Nuvarande ägare arbetar som inredningsstylist och varenda detalj i huset är ytterst genomtänkt & utförd med fin fingertoppskänsla. Totalrenoveringen som huset har genomgått under de senaste 10 åren har haft målet att behålla så mycket som möjligt av de ursprungliga detaljerna samt att hålla högsta kvalitet. Resultatet är helt fantastiskt! En mycket somrig och vackert luftig känsla genomsyrar hela inredningen. Väggmålningar och så mycket som möjligt av ytskikt och platsbyggd inredning har behållits. Alla golv är slipade och behandlade. Nya tapeter är uteslutande kvalitetstapeter från William Morris & Designers Guild.
Planlösningen fördelas över två plan. På entréplanet ligger fokus på de sociala ytorna. Här finns ett allrum, kök, matsal, badrum, hall och en praktisk groventré till husets tvättstuga. I entrén genom de glasade pardörrarna till hallen sätts husets höga standard direkt med rustika brädgolv och ljuvliga tapeter som vackert bryts av mot den vitmålade trappan samt fönsterfodren. Köket är ett lantkök utöver det vanliga. Rymligt, rustikt & vackert med bevarad vedspis med magnifik spiskåpa, vitt kakel, stor köksö/bardisk och ljusa brädgolv. Ett riktigt drömkök med all modern komfort man behöver. Härifrån nås framsidans terrass genom spröjsade dubbelpardörrar, praktiskt & bekvämt för sommarens fika & middagar utomhus. Allrummet och matsalen är bägge ljusa, somriga & hemtrevliga. Mild färgsättning på väggarna, ljusa golv med breda golvtiljor, höga golvlister och de vackra fönstren skapar två oemotståndliga rum. Väggmålningar och originella dörrfoder samt en magnifik platsbyggd eldstad som sprider värme & mys är ytterligare plusvärden. Tvättstugan är fräsch & funktionell med golvklinker inkl. skön vattenburen golvvärme. Intill finns entréplanets badrum. Rustik känsla med vackert kakel, golvvärme även här. På det övre planet finns fyra helt underbara sovrum och här får den stora familjen gott om plats! Alla rummen har en superfin sommaratmosfär. Charmiga vinklar och vrår och fönsterkuporna skapar känsla. Från det största rummet nås den fina balkongen med förmiddagssol och en härlig vy över den prunkande trädgården. Utöver sovrummen finns här ett rymligt allrum med plats för tv och soffgrupp samt ett fräscht badrum, även detta med vattenburen golvvärme.

Gästhuset som uppfördes i början av förra sekelskiftet har en charmerande utformning och precis som huvudbyggnaden en fin somrig karaktär. Huset har varsamt restaurerats sedan 2015, även här med fin känsla för husets ålder & atmosfär. Ljuvliga blommiga tapeter, sommarkök med bevarad vedspis, vitmålad pärlspont. Boytan fördelas över det enkla köket (inget vatten & avlopp), ett vackert allrum samt två jättemysiga sovrum på det övre planet. Ett underbart litet hus att inhysa sommargästerna i!

Den ursprungliga naturliga och parkliknande trädgården har återskapats. Stora månghundraåriga ekar har givits den plats de behöver. Buskar och häckar har löpande beskurits. I trädgården finns utöver flera stora ekar även lönn, björk, enorma hasselbuskar, parklind, äppelträd, stora syrenhäckar, stora forsythia-planteringar, en mycket stor buxbomhäck, en 10 meter lång pion-plantering. Viss nyplantering har genomförts i form av ett antal mycket ovanliga pionsorter, mullbärsträd, tulpanträd, valnötsträd och några okända träd som säljarna samlat frö ifrån olika delar av världen. På tomten finns även ett av kanske Ölands största Magnolia-träd! Djurlivet i trädgården är rikligt, allt från rådjur till riklig förekomst av ekoxar. I trädgården finns en brunn med klart vatten som användes till dricksvatten fram tills det installerades kommunalt VA.

Detta är en fastighet som bara måste upplevas! Området kring Ispeudde/Linsänkan/Stora Rör är oerhört eftertraktat och det är relativt sällan de äldre vackra husen från början av förra sekelskiftet kommer ut till försäljning. Oftast följer de familjerna i generationer. Varmt välkommna till Bertil Palms Väg 6B!

Historik kring Granvik, Isgärde 4:22, Mörbylånga kommun.: På fastigheten uppfördes ursprungligen det röda mindre huset kring år 1910. Huset flyttades senare till dagens läge när det stora vita stora boningshuset färdigställdes år 1936. Huset ritades i mycket unga år av Bertil Palm (som alltså gav upphov till vägens namn). Han hade stort intresse för arkitektur och utbildade sig sedermera inom ämnet. Bertils föräldrar bodde i huset från början. Därefter bodde Bertil och Sigbritt Palm i huset livet ut. Bertil och Sigbritt hade stort intresse för Öland och grundade Himmelsberga museum och gjorde stora kulturella insatser för Öland. Fastigheten har varit i släkten sedan den byggdes fram till dags dato. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2009.

Hela fastigheten håller ett ypperligt skick och följande större renoveringar har utförts under de senaste 10 åren:

Nya badrum & köket.

All el, vatten och avlopp har bytts ut.

Kommunalt VA har anslutits.

Varvtalsstyrd bergvärme med extra kapacitet med två borrade hål har installerats för att få ner energiförbrukning till ett minimum. Befintliga radiatorer och anslutningar behölls men nya termostater installerades.

Eldstäder har iordningställts och en braskamin har installerats i den öppna spisen för att få bättre effekt.

Konvektorelement ansluten till bergvärmen har installerats i källaren för att värma upp den och för att få ett skönt inomhusklimat i huset med bättre tempererade golv.

Alla fönster och fönsterluckor har löpande renoverats med linoljefärg och linoljekitt.

Hela källaren har målats med vit silikatfärg som andas.

Hängrännor och stuprör byttes ut 2006.

Hela huset dränerades 2009.

Ny balkong och renoverat smitt balkongräcke 2010.

2014 byttes hela taket. Nytt enkupigt tegel, läkt och papp byttes. I stort sett all plåtbeläggning är bytt (fönsterkupor gjordes runt 2006) utom på altantaket.

Husgrunden målades 2019.

Alla stengångar runt huset är nylagda och mellanrummen är fyllda med cement.

Äldre röda huset:

Taket lades om 2013. Befintligt tegel återanvändes, ny läkt och undertak.

Fasad och fönster målades 2015 och delar under 2019.

Skorstenen renoverades utvändigt 2015.

Stora delar av invändiga ytskikt renoverades 2015 och framåt.

Tvättstuga/Förråd/Vedbod:

Taket iordningställdes 2013. Befintligt tegel tillrättalades.

Fasad och fönster målades 2012.

.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  MÖRBYLÅNGA ISGÄRDE 4:22
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Bertil Palms väg 6B
  Postnummer
  386 95
  Postort
  Färjestaden
  Distrikt
  Glömminge
  Område
  Ispe Udde
  Boarea
  185 m2
  Biarea
  100 m2
  Tomtareal/mark
  6000 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 2 469 500 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1937
  Grund
  Källare
  Tak
  Tegel
  Fasad
  Puts
  Fönster
  Kopplade tvåglasfönster
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Vattenburet från Bergvärmepump
 • Kostnader
 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2019
  Taxeringsvärde byggnad
  1 881 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  2 633 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Mörbylånga Isgärde Ga:2 - VÄG

  Planer och bestämmelser

  Stora Rör, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19570326)

Visningar

 • Lördag 19 oktRing eller maila för bokning!

Fakta

Adress
Bertil Palms väg 6B, Ispe Udde
Boarea
185 m2
Biarea
100 m2
Tomtareal
6000 m2
Pris
6 875 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Havsnära drömboende intill Ispeudde!

Så vacker exteriör!

Huset håller högsta klass!

Baksidan är lika vacker som framsidan

Vy från öster

Supercharmigt gästhus!

Fin herrgårdskänsla med brutet tak och spröjsade fönster

Fantastiska stensatta uteplatser

Klassisk arkitektur

För sommarmiddagar utmed husväggen

Vacker öländsk kalksten pryder uteplatser och gångar

Allt kringgärdat av frodig grönska

Underbar upphöjd terrass!

Vackra glasade pardörrar mot köket

Plats för stor sittgrupp under tak

Detaljbild

Gaveln med balkong i söder

Representativ huvudentré

Spröjsade pardörrar även här

Ljuvligt personliga detaljer på de yttre pardörrarna!

Groventré på norrgaveln

Balkong för kaffe i morgonsol!

Trädgården är stor och vacker

Mängder av prydnadsträd och buskar, bla en magnifik magnolia!

En lummig sommaridyll!

Vackra fönster på gästhuset

Stenmurar och vindruvor

Snickarbod/förråd

Vy österut

Vild murgröna

Förrådsbod/garage nere vid vägen

Uppfart mot huset

Vackra smidesgrindar välkomnar

300 m till en av Ölands finaste badplatser!

Ljuvliga Borgmästarviken!

En knapp kilometer till Stora Rör

Badpiren

Mysig småbåtshamn

Mormors café med Sveriges bästa kardemummabullar

Tennisbanor

Kustlinjen utforskas med fördel med kajak!

Ekerums välrenommerade golfbana i närområdet

Underbart rymligt lantkök!

Smakfullt renoverat med känsla för huset karaktär

Bevarad spiskupa och vedspis

Vacker stor köksö

Ljusa brädgolv & speglade luckor

Ljuvlig gammaldags atmosfär!

Fantastisk matsal med väggmålningar

Härligt ljusflöde från de vackra fönstren

Fönster i två väderstreck

Vacker bevarad detalj kring dörrposten

Ljuvligt allrum intill med platsmurad eldstad

Detaljbild

Underbar atmosfär!

Vacker huvudentré med smakfulla tapeter

Vitmålad trappa bryter av vackert mot tapeten

Fräsch & rymlig tvägttstuga

Platsbyggd bänk

Rustikt & fräscht badrum

Detaljbild

Underbara sovrum på övre plan

Utgång till balkongen

Sol och fin vy över trädgården

Vackra fönster i takkuporna

Somrigt, ljust & vackert

Charmiga vinklar & vrår

Genomgående vita väggar & ljusa brädgolv

Fräscht & tidlöst badrum

Badkar på tassar

Plats för många!

Härligt allrum med plats för stor soffa

Perfekt tv-rum för barnen

Vackert fönster mot baksidan

Gästhuset

Supermysig interiör!

Enkelt kök med bevarad vedspis

Jättefina sovrum

Mysigt!

Hall övre plan

Ljuvliga tapeter!

Närområde

Ispeudde är beläget strax söder om populära Stora Rör på mellersta västra Öland. Området är mycket attraktivt för såväl fritids- som permanentboende, mycket tack vare ett bekvämt pendelavstånd till såväl Kalmar som Borgholm & Färjestaden. Närområdet är lugnt & naturskönt och här finns en av Ölands finaste badplatser, Borgmästarviken, med fin sandstrand. Långgrunt och brygga sommartid, mycket barnvänligt! Här finns mysiga iordningställda grillplatser samt vattentoaletter. För dem som inte vill sola i sanden finns stora gräsytor att breda ut picknickfiltarna på. Badplatsen är verkligen en av västra Ölands pärlor! Härligt västerläge, perfekt för sköna kvällsdopp med fikakorg i solnedgång! Drygt en kilometer norr om Ispeudde nås Stora Rörs hamn. Hamnen är välbesökt under sommaren och här finns en mindre småbåtshamn, en vacker pir att bada ifrån samt Stora Rörs hamnkrog med en härlig uteservering rakt i väster. Den yttre delen av hamnen har levt upp under senare år med supermysiga Mormors Stenugnsbageri och kaffestuga som serverar jättegoda mackor på hembakt bröd & fantastiska bullar.Jättefin uteservering finns här med en vacker havsvy. Hamnen är ett perfekt utflyktsmål & väl värt en cykeltur under fina sommardagar! Sommartid finns i Stora Rör både simskola för barnen och tennisskola för såväl barn som vuxna. Norr om byn breder den vackra Rällaskogen ut sig med jättefina gångstigar och cykelvägar genom kuperad gles tallskog. Här finner man både svamp & bär under hösten om inte ölandssommaren varit allt för torr och solig (vilket är det vanligaste!). Åretruntöppen ICA-affär finns i Rälla några km norr om området & Ekerums fina golfbana ligger ytterligare några km norrut, fina cykelvägar tar dig hit genom Rällaskogen.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!