Bårby 305

Helt underbar pärla på Öland med ett mycket vackert läge intill Stora Alvaret!

Helt underbar pärla på Öland med ett mycket vackert läge intill Stora Alvaret. Miljön präglas av de öppna alvarmarkerna med fria vyer och det unika karga landskapet. Mycket smakfull fastighet som rekommenderas att upplevas på plats.

Allmän information

Helt underbar pärla på Öland med ett mycket vackert läge intill Stora Alvaret. Miljön präglas av de öppna alvarmarkerna med fria vyer och det unika karga landskapet och här finns bl a en fågelsjö i närheten, ett hundratalet Islandshästar i angränsande häng som går vilt mm. Fastigheten, vars ursprung lär vara ett fåraherdenshus, är mycket rofylld beläget samtidigt som man har all service i Mörbylånga på bekvämt avstånd.

Nuvarande ägare har höjt standarden på fastigheten genom löpande renovering mellan 2002 – 2013. Mycket vackra & smakfulla materialval som skapar en fantastisk känsla av närhet till den unika miljön i området. Boytan fördelar sig över kök, allrum med eldstad, superfräscht duschrum med WC, sovrum på övre plan med soluppgång från alvaret samt ett litet sovloft som nås från hallen. På östersidan finns en jättemysig stensatt uteplats utmed husväggen. Här finns också utgång genom dubbeldörrar från det fantastiska matrummet som måste uppleva på plats!

Sidobyggnaden utgörs av orangeri, stor tvättstuga & 2 förråd. Här finns potential för fler sovrum om man behöver det. På den vackra tomten finns päron, äpple & körsbärsträd och det finns flera platser för lä i vinden. Det stora orangeriet med sin potential, ger fastigheten en mycket vacker helhet.

Boytan är ca 48 kvm på entréplanet, ca 16 kvm golvyta på övre plan samt ytterligare ca 18 kvm oinredd vind.

Sidobyggnaden är ca 50 kvm inklusive orangeriet.

Gästboden är ca 8 kvm.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  MÖRBYLÅNGA SÖDRA BÅRBY 4:15
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Bårby 305
  Postnummer
  386 60
  Postort
  Mörbylånga
  Distrikt
  Mörbylånga
  Område
  Södra Bårby
  Tomtareal/mark
  1392 m2
  Total areal
  1392 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  8st inteckningar på totalt 1 650 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  Okänt
  Grund
  Torpargrund med träbjälklag och källare
  Tak
  Tegel
  Fasad
  Träpanel och puts
  Fönster
  2-glas kopplade
  Vatten
  Vatten från borrad brunn (borrades ca 2014)
  Avlopp
  Avlopp till trekammarbrunn med infiltration (anlades 2003)
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luft-luftvärmepump samt ved
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad: 7 000:-/år Försäkring: 2 400:-/år V/A: 0 :-/år Renhållning : 2 500:-/år

  Totalt: 11 900:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2019
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2019
  Taxeringsvärde byggnad
  161 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  476 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  Fastigheten är ansluten till Fiber.

  Det är golvvärme i matrummet samt duschrummet (el).

  Nuvarande ägare har renoverat löpande 2002-2013.

  Omdragen el i samtliga hus.

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. De årtal som omnämns t ex vid byggår, renoveringar mm är ungefärliga. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Mörbylånga Kommun 0485-470 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Eon 0480-598 05.

Fakta

Adress
Bårby 305, Södra Bårby
Tomtareal
1392 m2
Pris
2 195 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Närområde

Bårby/Södra Bårby är en liten by belägen på landborgskanten öster om Mörbylånga. Södra Ölands odlingslandskap är ett levande kulturarv med radbyar, åkrar och betesmarker som skrevs in på UNESCO´s världsarvslista år 2000. Området är särpräglat öländskt och fantastiskt vackert! Landborgen är här hög vilket ger ett upphöjt läge och vackra vyer över det öppna landskapet. Stora Alvarets öppna vidder breder ut sig åt öster och åkrar och ängar tar vid i sluttningen ned mot Kalmarsund. Vägsträckan här kantas av små idylliska byar och en genuin bebyggelse av vackra torpställen, kringbyggda gårdar och fina fritidshusfastigheter, allt inbäddat i den unika vegetation som kännetecknar området. Alvarets karga växtlighet med enbuskar och orkidéängar varvat med byarnas frodiga grönska av syrener, fläder, slånbär & fruktträd. Vägsträckan är faktiskt värd en utflykt i sig!

Till affärer och samhällsservice i Mörbylånga är det ca 3 km där det också finns förskola och skola årskurs 1 – 9. Söder om Bårby by och väster om väg 136 ligger Bårby borg. Det är den enda borgen på Öland som utnyttjar en naturlig bergbrant. Borgen består av en halvcirkelformad vall ut mot landborgskanten vilken utgör ett naturligt skydd mot väster. Borgens diameter är 150 meter. Bårby borg ingår i ett större fornlämningsområde.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!