Alvarsvägen 28

Soldränkt & fritt läge i omtyckta Tokenäs, en knapp km från stranden i Byxelkrok!

Fritidshusfastighet med ett mycket fritt & trevligt läge i omtyckta Tokenäs, Byxelkroks pärla! Härlig soldränkt tomt med fin ölandskänsla och fri södervy. Trevligt utformad huvudbyggnad med storstuga och eldstad samt sidobyggnad med gästrum. En knapp km till stranden & hamnen!

Allmän information

Fritidshusfastighet med ett mycket trevligt läge i vackra Tokenäs, strax söder om hamnen & stranden i sommarpärlan Byxelkrok. Stugområdet är känt och omtyckt för sitt fina västerläge utmed havslinjen. Vegetationen och karaktären är väldigt mycket Öland med öppna ängar, enbuskar, stenmurar och en gles bebyggelse av såväl äldre sommarstugor som modernare hus uppförda under senare år, Mycket lugnt, fridfullt & havsnära med en fin sommaratmosfär. Samtidigt har du bara en kort promenad ned till badstranden och Krokens fina hamn som sjuder av liv under sommarmånaderna. Den som inte vill trängas med turister och sommarölänningar vid badet promenerar ned till stenstränderna i Enerum. Här är naturen ljuvligt vacker och man kan bada och sola relativt ostört även i juli och augusti.

På fastigheten finns idag en huvudbyggnad samt en sidobyggnad med carport och gästrum. Läget i området är utmärkt längst in på lugna Alvarsvägen med fria vyer i söder. Interiören i huset är äldre men välskött och huset har potential att bli hur trevligt som helst. Boytan fördelas idag över en mysig storstuga med eldstad, ett kök med plats för matbord samt två sovrum och ett badrum. Med hjälp av våningssängar kan man få plats med många bäddar. Ett av husets plusvärden är den generösa altanen i vinkel i sydväst som delvis är takskyddad. Detta blir ett extra rum under sommartid.

Detta är ett bra alternativ för er som söker en fritidshusfastighet att utforma efter egna önskemål i Byxelkrok på promenadavstånd från stranden och hamnen. Från fastigheten är det endast ca 500 meter ner till strandlinjen och knappt 1 km till hamnen. Naturtomten är öppen, soldränkt & lättskött och fastigheten har en bra vatten & avloppslösning med anslutning till det kommunala nätet. Golfaren hittar Enerums fina bana (www.byxelkroksgk.se) knappt 400 meter från husknuten och man når hela norra uddens utbud av aktiviteter och fina bad inom en radie av en knapp mil.

 • Växthuset är från 1996 (har ej använts sedan hösten-13, ett fönster är sönder,. nytt fönster finns i carportens förråd)

 • Renovering av badrum och sammanslagning med ett förråd, nya vattenledningar drogs även under huset, arbetet gjordes hösten 2013 och vintern 2014, Ny varmvattenberedare/Ny toastol/nytt handfat + skåp/Ny dusch

 • Tvättmaskinen byttes juni 2019

 • Diskmaskin installerades juni 2018

 • Kyl & frys är från 2007

 • Huset har målats om + att vi bytt brädor på huset och carporten där det behövts, detta har gjorts i omgångar sedan 2014 och var klart i juni 2019

 • 2 fönster bytta i Carporten 2016 och 2 st i sovrummen i huset 2017 till 3-glas isoler

 • Nytt altanräcke byttes 2016

 • Fastigheten har varit i samma familjs äger sedan byggåret

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  BORGHOLM BÖDA-TORP 8:71
  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Alvarsvägen 28
  Postnummer
  387 75
  Postort
  Byxelkrok
  Distrikt
  Böda
  Område
  Byxelkrok - Tokenäs
  Boarea
  50 m2
  Tomtareal/mark
  1003 m2
  Total areal
  1003 m2
 • Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt 54 000 kr
 • Byggnad
  Byggår
  1978
  Grund
  Torpargrund
  Tak
  Betongpannor
  Fasad
  Träfasad
  Fönster
  Kopplade 2-glasfönster
  Vatten
  Kommunalt vatten
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Direktverkande el & eldstad
 • Kostnader
  Summa driftskostnader

  Föregående års driftkostnader: (observera att de rörliga driftkostnaderna påverkas av t ex nyttjandegrad, antal personer i hushåll, uppvärmningssystem mm) Elkostnad : 4 386:-/år Försäkring: 1 884:-/år V/A: 6 999:-/år Renhållning: 4 118:-/år Samfällighet: 800 :-/år

  Totalt: 18 187:-/år

 • Taxering
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1978
  Taxeringsvärde byggnad
  550 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 060 000 kr
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Byxelkrok Ga:1 - VÄGAR

  Planer och bestämmelser

  Byxelkrok, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19671115)

 • Övrigt

  De uppgifter som lämnas i denna beskrivning härrör från säljaren. Den information som är av vikt för köparen bör kontrolleras för att köparen skall fullfölja sin undersökningsplikt. Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande V/A, planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el mm. Borgholms Kommun 0485-880 00, Borgholms Energi 0485-883 00, Lantmäteriet 0771-63 63 63, Bixia 0485-883 00.

Budgivning

Högsta Bud
2 350 000 kr

Fakta

Adress
Alvarsvägen 28, Byxelkrok - Tokenäs
Boarea
50 m2
Tomtareal
1003 m2
Pris
1 695 000 kr (Högstbjudande)

Tipsa en vän

Ansvarig Mäklare

Mathias Holm
Mathias Holm

Fastighetsmäklare


Bilder

Jättetrevligt läge i fina Tokenäs!

Härligt soldränkt tomt

Takskyddad altan

Söderfasaden

Klängrosor mot altanen

Bod med gästrum

Rosor i full blom

Växthus för odlingsdrömmar

Öppet & fritt

Fin ölandskänsla!

Rymlig altan

Entrésidan

Carport

Fina & sparsamt trafikerade Alvarsvägen

Kort promenad till havet

Ljuvligt vackra omgivningar kring Enerumsvägen

DSC_4422

Byxelkroks superfina badplats

Rustik interiör

Fönsterpartiet mot altanen

Kök i originalutförande

Matplats i köket

Sovrum

Gästrummet i sidobyggnaden

Närområde

Byxelkrok ligger längst upp längs Ölands västra kust och är ett mycket eftertraktat område för fritidsboende. Platsen är en av Sveriges absolut solsäkraste med magnifika solnedgångar över Kalmarsund. Här finns det mesta man kan önska av ett sommarboende inklusive vacker strand och en levande hamn där det sommartid finns ett stort utbud av restauranger och affärer. Strax norr om Byxelkrok ligger ett drygt 20 hektar stort klapperstensfält, namnet Neptuni åkrar gav Linné området under sin Öländska resa 1741. I närområdet finns mängder av trevliga utflyktsmål. Böda Sands fantastiska milslånga sandstrand, Norra udden med fyren Långe Erik, Trollskogen och flera golfbanor för att nämna några. Här går också fina båtturer till Blå Jungfruns nationalpark, turerna går dagligen under sommarsäsongen. Färjan mellan Byxelkrok och Oskarshamn trafikeras under juli & augusti.

Karta

Bolagsinformation

Kontakt

Alla rättigheter © Holm & Co Fastighetsförmedling AB

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!